Middelharnis - Dit jaar bestaan de Nederlandse Wereldwinkels 50 jaar. "Vanaf 1 april 1969 verkocht Johan Derks vanuit een huiskamer in Breukelen rietsuiker en op 21 augustus van dat jaar opende de eerste Wereldwinkel in Breukelen en van lieverlee kwamen er meerdere Wereldwinkels door heel het land." De Wereldwinkel in Middelharnis hoopt volgend jaar, in 2020, het twintigjarig bestaan te vieren. De Wereldwinkel begon op het Spuiplein in een klein pandje te midden van de grote parkeerplaats, maar groeide al snel uit z'n jasje. Inmiddels kan men de mogelijkheid aan het Zandpad bieden, ook aan bedrijven, om bij de Wereldwinkel Kerstpakketten te bestellen. Lees hieronder meer.

Wereldwinkel Middelharnis

Doordat er nieuwbouw werd gepleegd aan het Zandpad, bovenop de winkeldijk, kon de winkel later verhuisd worden naar het huidige pand waar veel meer ruimte is om alle producten te kunnen uitstallen zodat de klanten een beter overzicht hebben als ze een leuk cadeau willen kopen, om iemand blij te maken of voor henzelf.

Yonne Mous: "De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en levensmiddelen uit andere culturen. De producten zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Omdat de producenten zoals zilversmeden, pottenbakkers en koffieboeren er een rechtvaardige prijs voor krijgen, hebben ze de mogelijkheid om een menswaardig bestaan op te bouwen.

Er is koffie, thee, cacao, sauzen, chutneys en wijn verkrijgbaar, schoonheidsartikelen, knuffels, trendy sieraden, geurige wierook, authentieke muziekinstrumenten, leuke woonaccessoires, mooie tassen, bijzondere bureauartikelen.

Wat goed loopt op dit moment, is de verkoop van Doppers in allerlei kleuren en zeepstenen beelden, de boodschappentassen en de Tony Chocolonely repen. Koopt iemand iets in de Wereldwinkel, dan bevordert zo iemand de eerlijke handel en steun je de ontwikkeling van producenten op het zuidelijk halfrond zoals in landen als Kenia, Sri Lanka, India, noem maar op."

Kerstpakketten

Yonne Mous benadrukt dat De Wereldwinkel Middelharnis openstaat voor bedrijven om bij de Wereldwinkel hun kerstpakketten te bestellen. “Graag zelfs. Er zijn op Goeree-Overflakkee best wel grote bedrijven die veel personeel hebben en dan zou het toch fijn zijn dat wij voor hen de kerstpakketten kunnen verzorgen. Verkrijgbaar in allerlei groottes en prijsklassen. Wilt u meer informatie? Dat kan via de mail: wwgoereeoverflakkee@gmail.com of via tel. (0187-)480871. Op maandag is de winkel gesloten."