Goeree-Overflakkee - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers. De eerst volgende peuterochtenden vinden plaats op dinsdag 12 november in de Bibliotheek in Middelharnis, woensdag 13 november in de Bibliotheek in Ouddorp en op donderdag 14 november in de Bibliotheek in Oude Tonge van 09.30 uur tot 11.00 uur. Lees hieronder verder.

Een boek

Tijdens de komende peuterochtenden staat het prentenboek “Een boek ” van Hervé Tullet centraal. We hopen dat er veel kinderen komen want het is namelijk de bedoeling dat kinderen helpen het verhaal te vertellen. Nou ja vertellen, kinderen mogen helpen met duwen, wrijven, tikken en klappen. Door op een geel bolletje in het boek te duwen, verschijnt op de volgende bladzijde nog een bolletje. Als je erover wrijft, verandert het van kleur. Maar pas op, als je het boek kantelt, rollen de bolletjes naar een kant. En wat zal er gebeuren als je in je handen klapt?

Plezier met een prentenboek is tijdens deze peuterochtenden het belangrijkste! Als jonge kinderen plezier hebben in het luisteren naar verhalen uit prentenboeken is de kans groot dat ze later enthousiaste lezers worden. Door voor te lezen, elke dag een kwartiertje, wordt de woordenschat tot wel duizend woorden per jaar vergroot. Zo leg je een stevige basis voor de toekomstige schoolcarrière van je kind. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol!
Alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers zijn welkom! De toegang is gratis, maar wel graag van tevoren aanmelden: telefonisch, aan de balie van je bibliotheekvestiging of via de website www.bzhd.nl. Vol=vol!

Adresgegevens
Bibliotheek Middelharnis, Kerkepad 11 te Middelharnis,
Bibliotheek Ouddorp, Raadhuisstraat 4 te Ouddorp en
Bibliotheek Oude-Tonge, ’t Getij 3 te Oude-Tonge.