Tijdens het jaarlijkse ING Retail Jaarprijs Gala in STUDIO 21 op 11 november 2009 werd, onder toeziend oog van de volledige nationale retailtop Tieleman Keukens gepresenteerd als beste keukendetaillist tussen het geweld van de mode –en kledingzaken.
Tieleman Keukens is de 'Beste Zelfstandige Winkel van Zuid-Holland' en behaalde de top 3 van Beste Zelfstandige Winkels van Nederland. Hierbij is Tieleman Keukens de Beste Zelfstandige Winkel in de gehele keukenbranche. Tieleman Keukens werd beoordeeld met een 8,8 als gemiddeld eindcijfer, dit blijkt uit de cijfers van het publieksonderzoek dat door Q&A Research & Consultancy is uitgevoerd in opdracht van de Stichting Retail Jaarprijs. Voor onder andere service en sfeer/beleving scoorde Tieleman Keukens ruim een 9. Tijdens het ING Retail Gala werd Tieleman Keukens, qua score als tweede Beste Zelfstandige Winkel van Nederland, wederom geprezen als voorbeeld voor de keukenbranche. Zelfstandige winkel Van Tilburg Mode & Sport uit Nistelrode is de overall winnaar van de verkiezing.

Tieleman Keukens scoort o.a. hoog op service, sfeer en deskundigheid
De consument heeft de Tieleman Keukens beoordeeld aan de hand van negen aspecten:
klantvriendelijkheid (8,94), deskundigheid van het personeel (8,90), assortiment (8,74), prijs/kwaliteit verhouding (8,30), service (9,14), aanbiedingen (7,74), prijsniveau (7,88), sfeer (9,03) en vernieuwing (8,98). Tieleman Keukens scoort van alle aspecten het hoogst op service, sfeer, deskundigheid en klantvriendelijkheid van het personeel. Volgens de consument zijn dit de belangrijkste aspecten bij de beoordeling van een zelfstandige winkel!

“Wij zijn weer erg trots op dit behaalde resultaat! Dit zijn bekroningen voor de enthousiaste medewerkers van ons hechte familiebedrijf, die dagelijks streven naar 100% klanttevredenheid! Deze scores zijn bevestigingen voor ons en het betekent dat de consument Tieleman Keukens waardeert! Wij willen daarom ook iedereen hartelijk danken voor het uitbrengen van alle positieve stemmen! “
aldus Jan Tieleman.