18 oktober 2019, Middelharnis - De RGO Middelharnis wil haar leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op hun werkzame leven. Daarom biedt zij sinds kort de mogelijkheid aan leerlingen om het VCA-basisdiploma te halen. Inmiddels zijn de eerste leerlingen gestart met deze veiligheidsopleiding. De school werkt hiervoor samen met VCM Totaal uit Middelharnis en bijna 50 leerlingen hebben interesse getoond in deze opleiding. Lees hieronder meer.

Vervolg

Bijna 50 leerlingen hebben interesse getoond in deze opleiding. Ruim de helft hiervan mocht afgelopen week starten met de lessen. Leerlingen krijgen, zowel klassikaal als via e-learning, les van docent Jaap van Ast. Door deze online leeromgeving worden het geven van lessen en het krijgen van lessen flexibeler en is meer persoonlijke ondersteuning voor de leerlingen mogelijk.

VCM Totaal is de partij die dit mede mogelijk maakt. Zij zorgen onder meer voor het lesmateriaal en de examinering. Jaap Nagtegaal van VCM Totaal: "Technische beroepen vragen om een veilige werkomgeving. Hoe veilig men werkt is minstens zo belangrijk. Daarom zijn we blij met deze samenwerking. Bedrijven zijn blij met jongeren die veilig opgeleid zijn en jongeren maken meer kans op een baan. Een ‘win win situatie’ dus."

In het voorjaar van 2020 start de volgende groep. RGO Middelharnis blijft de komende jaren sterk inzetten op beter technisch onderwijs. De school is in gesprek met het bedrijfsleven en met brancheorganisaties om het technisch onderwijs te verbeteren.