15 oktober 2019, Ouddorp - Vier oktober is traditioneel Dierendag. Ook Jouw Marktkraam in Ouddorp liet dat niet ongemerkt voorbijgaan. Aan vrijwilligers Rinus en Ria van de Dierenambulance werd een cheque uitgereikt van 250 euro. De opbrengst kwam vanuit de goede doelen kraam.

Goede doelen kraam

"Spullen van huurders die hun onverkochte spullen soms achter laten, brengen zo nog een mooi bedrag op voor goede doelen", zegt Peter Grinwis, commercieel manager van deze unieke formule. Daarnaast sponsorde hij ook een kraam voor de Dierenambulance, waar zij diverse spullen verkopen, eveneens ten bate van de Dierenambulance. "Dierenambulance Zuid-Holland Zuid is onderdeel van de keten dierennoodhulp van de Dierenbescherming die bestaat uit een dienst waarbij, in het belang van dierenwelzijn en zonder winstoogmerk, dieren worden getransporteerd en zo nodig eerste hulp wordt verleend", aldus vrijwilliger Rinus Grinwis.

Concept Jouw Marktkraam
‘Heb je een (web)shop en een overschot aan gloednieuwe items? Puilen jouw kasten uit met spullen die te mooi zijn om zomaar weg te doen, maar die je eigenlijk niet meer gebruikt? Ben je een creatieve doe-het-zelver met bijzondere DIY-producten? Bij Jouw Marktkraam verkoop je je producten aan heel Nederland. En de opbrengst, die is voor jou. Op deze manier brengen we veel unieke spullen bij elkaar. Een winkel om gezellig te snuffelen dus’, aldus Charlotte van der Linde, een van de vaste krachten, die ook wijst op de actie die momenteel loopt: ‘Bij huur van 4 weken ontvangen klanten de 5e week gratis!’