In een sfeervolle concertzaal de Gooye Dirksland heeft het gemengd koor Excelsior op zaterdag 14 november 2009 een groots jubileumconcert gegeven voor zo’n 350 genodigden en toeschouwers.
Zelfs oud-burgemeester Boonstra was helemaal uit Friesland gekomen om naar het koor te luisteren. Klokslag 8 uur begeleide een doedelzakspeler het koor naar het podium. De heer Rien Gielbert kwam in een prachtig gouden pak uit de Romantiekperiode naar voren en opende het concert. Excelsior begon met Cantique de Jean Racine van Faure. Vervolgens King all Glorious. En zo werd het programma vervolgd met een selectie uit 100 jaar Excelsior. De zaal genoot met volle teugen en het koor werd weer goed gedirigeerd door Charles van der Veeke en de Russiche pianiste Iryna Zhynkina. Zij vertolkte een prachtig werk van Chopin en kreeg een daverende ovatie hiervoor. Ook traden twee dansscholen op uit Hellevoetsluis en Spijkenisse. Prachtig werden zij tijdens het zingen in het licht gezet door Happy Music. Hoogtepunt van de avond was wel het optreden van de TV-persoonlijkheid Antje Monteiro. Zij gaf een spetterende show en wist de zaal mee te krijgen. De avond werd opgenomen door TV Flakkee.
Na de pauze trad het koor in zwart en paars op en kwamen vele evergreens ten gehore en werd de musical Hair gezongen met begeleiding van een samengesteld combo en blazer van de fanfare Vooruit uit Oude Tonge. Ook een selectie van de Beatles werd gezongen en de zaal zong volop mee. Staande werd het Flakkees Volkslied gezongen. Het bestuur van Excelsior bood de stichting de Opkikker een cheque aan van 2000,00 voor chronisch zieke kinderen uit deze regio. Zij krijgen van Excelsior samen met hun familie een leuke dag aangeboden. Vandaar de titel van het concert: “Concert for JOY”
De voorzitter van de Stichting was zeer ontroerd en bedankte het koor en de leden spontaan.
De avond werd besloten met een mooi optreden van Peter, the bagpipeplayer en het koor met het zingen van Mull of Kintyre. Excelsior mag terugzien op een geslaagd jubileumconcert ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan. Op 28 november 2009 geeft het koor nog een receptie en een feestavond in de Schakel. Oud-leden en donateurs kunnen zich aanmelden indien men het bestuur en de leden wilt feliciteren. Er is ook een fototentoonstelling over 100 jaar Excelsior.
Zie www.gemengdkoorexcelsior.nl.