4 oktober 2019, Nieuwe-Tonge - Leesbevordering en leesplezier met de Bibliotheek op school: Wist u dat veel kleuters bij aanvang van de basisschool een achterstand hebben van 2.000 woorden? Dat bij het verlaten van de basisschool 25% van de leerlingen een taalachterstand heeft van 2,5 jaar? Het maakt een groot verschil in het leven van kinderen of ze lezen of niet. De Bibliotheek (BZHD) en OBS de Pannebakker uit Nieuwe-Tonge werken vanaf heden structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Op woensdag 2 oktober vond de feestelijke opening plaats. Lees hieronder meer.

Onderzoek toont aan dat lezers niet alleen hoger scoren op taalvaardigheid, maar ook op schoolsucces en intelligentie. Leren begint bij lezen. Wie kan lezen en teksten begrijpt, kan kennis verwerven en zich ontwikkelen.

Bieb en Pannebakker werken samen

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta voert actief beleid voor de doelgroep kinderen van 0-12 jaar oud, waarbij het (jonge) kind centraal staat. De Bibliotheek op school is een landelijke aanpak voor het primair onderwijs, waarin bibliotheken en scholen structureel samenwerken aan taalontwikkeling, leesbevordering, leesplezier en mediawijsheid voor kinderen.

Opening Bibliotheek op school op OBS de Pannebakker
Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en OBS de Pannebakker werken vanaf heden structureel samen aan taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid. Doel hiervan is kinderen te stimuleren om meer te lezen op en thuis. Kortom, meer leesplezier!

Op woensdag 2 oktober vond de feestelijke opening van de Bibliotheek op school op OBS de Pannebakker te Nieuwe-Tonge plaats: "Samen met alle leerlingen, leerkrachten, de Bibliotheek, ouders en anderen willen wij deze dag vieren. Wij zijn ontzettend trots op de nieuwe bibliotheek!"

Het programma
Vanaf 08:30 uur werd een gezellig programma gevolgd, Alle groepen van de school verzamelden op het schoolplein, waar de feestelijke opening met kinderen, leerkrachten, ouders en belangstellenden plaatsvond. Wethouder Berend Jan Bruggeman was aanwezig om de bibliotheek op school officieel te openen. Vanaf 08:50 uur waren ook alle ouders en belangstellenden welkom om de bibliotheek op school te bewonderen. Vanaf 09:15 uur startte het "boekenruilen" en leenden alle kinderen een boek in de nieuwe bibliotheek op OBS de Pannebakker.