Middelharnis - Kinderboekenweek 2019: dit jaar is het thema ‘Reis mee!’. Op school ZML de Ark in Middelharnis werd deze week op een feestelijke manier geopend. Meester Jan: "We startten de dag met het lied van 'Kinderen voor Kinderen', speciaal gemaakt voor de kinderboekenweek. Toen we dit gedaan hadden, stonden er op het plein verschillende voertuigen geparkeerd, waar de kinderen bij (en in) mochten kijken. Zo was er een trekker, een oude Amerikaanse politieauto, een motor, een camper, een oude Jaguar, een bakfiets, een cabrio en zelfs de politie was aanwezig." Lees hieronder meer.

Vervolg verslag

"De kinderen mochten op en in alle voertuigen. Eerst was dat wel spannend maar al snel kwamen de kinderen los en stelden ze vragen over de verschillende voertuigen. Hoe spannend is het om samen achterin een echte politieauto te zitten, hoog boven in de cabine van een trekker te mogen zitten en zelfs via de intercom van de Amerikaanse politieauto te mogen praten.

Al snel werden ook alle sirenes en claxons gevonden. Dat maakte natuurlijk een hoop lawaai. Wat een prachtige opening van de kinderboekenweek.Komende week zullen er nog ouders langskomen om samen met de kinderen te lezen en mogen we bij boekhandel van der Boom nieuwe boeken kopen voor in de klas. Wat een leuk feest. Kinderboekenfeest!"