Middelharnis - Op vrijdagmorgen 27 september 2019 reikte wethouder Tea Both-Verhoeven bijenhotels uit aan een aantal basisscholen op Goeree-Overflakkee. Dit gebeurde bij Natuurspeelplaats Atlantia, bij het Havenhoofd in Middelharnis. De opening van de ochtend werd gedaan met wethouder Peter Feller. "Afgelopen mei is de campagne ‘Goeree-Overflakkee, daar wil je bij zijn’ van start gegaan. Met deze campagne vraagt de gemeente aandacht voor de noodzaak om de biodiversiteit op Goeree-Overflakkee te versterken. Bijen spelen hierin een cruciale rol. Een bijenlandschap is niet alleen goed voor de bijen, het zorgt ook voor een ecologische basiskwaliteit in een gebied." Lees hieronder meer.

Bijenhotels

De bijenhotels worden beschikbaar gesteld door de provincie Zuid-Holland en de gemeente Goeree-Overflakkee. "Het gaat op dit moment niet goed met bijen en andere bestuivende insecten. En dat is zorgelijk, want zo'n 80 procent van onze eetbare gewassen en wilde planten is van bestuiving afhankelijk."

Daarom ondersteunt de provincie Zuid-Holland gemeenten om zoveel mogelijk bijenlandschappen te creëren, bestaande uit bloeiende bermen en voldoende plekken waar stuifmeel, nectar en nestelmogelijkheden te vinden zijn.

50-dingen DOE-ochtend

Goed om te weten is dat de uitreiking van de bijenhotels plaatsvond tijdens de 50-dingen DOE-ochtend. "Deze ochtend ontdekken kinderen een stukje van de buitenwereld en leren ze over de natuur in het Haringvlietgebied op ons prachtige eiland Goeree-Overflakkee."