Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Binnenkort is er weer veel te leren en beleven: Boek & Film op donderdagavond 3 oktober, Zing mee met het 'Aanschuifkoor' op woensdagmiddag 9 oktober of doe mee met het Leescafé iedere maandagmorgen. Lees hieronder meer.

Boek & Film

Het boek of de film. Welke vind jij beter? Reserveer een exemplaar van het boek, bekijk de film en oordeel zelf! Donderdagavond 3 oktober wordt de eerste Boek&Film van het seizoen georganiseerd in Woonzorgcentrum Ebbe en Vloed, in Oude-Tonge. Deze avond wordt de film naar het boek “Rafaël” van Christine Otten vertoond.
Rafaël is het waargebeurde verhaal van twee geliefden die er alles voor overhebben om bij elkaar en bij hun kind te zijn. Een spannend en actueel boek over grenzen, dromen, wilskracht – en liefde die regels, landsgrenzen en zelfs gevangenismuren overstijgt.
De Brabantse Winny en de Tunesiër Nizar worden verliefd en trouwen. Ze wonen in Tunesië en verwachten een kind. Dan begint de Arabische Lente en is het oorlog in hun buurt. Winny vertrekt naar Nederland om te bevallen. Intussen sluit Europa de grenzen voor immigranten uit Noord-Afrika. Maar Nizar wil koste wat het kost bij de geboorte van zijn kind zijn en met gevaar voor eigen leven probeert hij via Lampedusa naar het noorden te ontkomen.
Bibliotheek Oude-Tonge, in woonzorgcentrum Ebbe en Vloed | donderdag 3 oktober | aanvang 19.30 uur | toegang € 7,50 / € 5,- voor leden van de bibliotheek

Zing mee met het Aanschuifkoor

Woensdag 9 oktober: Zing mee met het Aanschuifkoor in Middelharnis
Inmiddels een maandelijks feestje wat niemand meer wil missen: Het Aanschuifkoor!
Kom ook en zing gezellig mee. Er wordt gezongen onder leiding van zangdocente Germaine Compier, Gerard de Werk en de gebroeders van Eendenburg. Van gouwe ouwe tot echte meezinger: zingen maakt blij! Woensdagmiddag 9 oktober kan er gezongen worden in Het Diekhuus, Middelharnis.
Het Diekhuus Middelharnis | woensdag 9 oktober |14.00-16.00 uur | toegang gratis

Leer beter Nederlands lezen in het Leescafé
Houd je van mooie verhalen, maar vind je zelf lezen lastig? Ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het Leescafé in de Bibliotheek. Er wordt een verhaal voorgelezen en zelf lees je mee. Zo ontdekken we samen hoe leuk lezen is!
Ontspannen de krant lezen of heerlijk wegdromen bij een mooi verhaal. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Iedereen die moeite heeft met het lezen in het Nederlands is van harte welkom bij het Leescafé. Bij het Leescafé ontdekken we leesplezier. Je wordt voorgelezen door de vrijwilligers van de Bibliotheek. Verhalen uit een spannend of romantisch boek, verhalen uit de geschiedenis of stukjes uit de krant. De boeken hebben korte hoofdstukken en zinnen en eenvoudige woorden. Tijdens het voorlezen kun je meelezen met het verhaal.
Bibliotheek Middelharnis | Iedere maandag | tijd 10.00-11.30 uur | toegang gratis

En verder:
Digitaal oefencafé
Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.
Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl