Middelharnis - Dinsdagmiddag 8 oktober 2019 van 15:00-17:00 uur wordt in de bibliotheek van Middelharnis een informatiemarkt van het DigiTaalhuis georganiseerd. Alle organisaties die zijn aangesloten bij het DigiTaalhuis zijn die middag aanwezig om informatie te geven over cursussen en activiteiten. Iedereen die meer wil weten over het aanbod op Goeree-Overflakkee is van harte welkom. Lees hieronder meer.

Laaggeletterdheid
Het DigiTaalhuis is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties op Goeree-Overflakkee. Het doel is de laaggeletterdheid onder inwoners te verlagen en de zelfredzaamheid te verhogen. Op Goeree-Overflakkee worden veel dingen georganiseerd die hiermee te maken hebben. Op de informatiemarkt in de bibliotheek vind je al deze informatie bij elkaar. Wil je bijvoorbeeld beter Nederlands leren of leren computeren, of wil je hulp bij het op orde brengen van je administratie? Of ken je misschien iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Kom naar de informatiemarkt en kijk welke mogelijkheden er zijn op Goeree-Overflakkee. Als je wilt kun je je direct inschrijven voor een cursus of activiteit.

Vrijwilligers
Ook als je aan de slag wilt als vrijwilliger of je wilt eerst uitzoeken welk soort vrijwilligerswerk het best bij je past, ben je van harte welkom op de informatiemarkt. Vrijwilligers van de verschillende organisaties zijn aanwezig om uitleg te geven over hun werkzaamheden. Zo zijn er taalvrijwilligers van de bibliotheek, coaches van Vluchtelingenwerk en schuldhulpmaatjes die vertellen wat het werk van vrijwilliger inhoudt en betekent. Eventueel kun je je direct aanmelden bij een van de organisaties.

Organisaties
De organisaties die zich op 8 oktober presenteren zijn Albeda college, Scalda, Humanitas, Kwadraad, Stichting ZIJN, de Bibliotheek, Schuldhulpmaatjes, Sagenn en Vluchtelingenwerk.

Loket DigiTaalhuis
Kun je niet naar de informatiemarkt komen of wil je liever op een rustig moment met een van onze medewerkers praten? Kom dan naar het loket van het DigiTaalhuis in de bibliotheek. Iedere dinsdag van 10.00 -12.00 uur, iedere donderdag van 13.00-15.00 uur en ieder eerste zaterdag van de maand van 10.00-12.00 uur is het loket geopend. Tijdens openingstijden van dit loket kun je terecht met al je vragen over cursussen en activiteiten van het DigiTaalhuis op Goeree-Overflakkee.