Middelharnis - Tijdens de Week van de Alfabetisering werd in de bibliotheek van Middelharnis een letterlunch georganiseerd. Alle taalvrijwilligers en cursisten van het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee mochten aanschuiven voor een heerlijke lunch met alle letters van het alfabet. Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

Van A tot Z

Tijdens de Letterlunch werden alle letters van het alfabet geserveerd. Van A = voor Appel tot Z= voor Zuivel. Iedere letter had een eigen betekenis en vooral een eigen smaak! Tussen het eten door werd een passend verhaal voorgelezen. Na de lunch gingen de borden aan de kant en kwamen de taalspellen op tafel in het Taalcafé. Er was voor iedereen een leuk taalspel om te spelen. Van Hollands kwartet, tot taaldobbelspel en Scrabble. Het werd een gezellige middag waarin we genoten van het eten, van de taal en van elkaars gezelschap

DigiTaalhuis

Sinds 27 mei is in de bibliotheek Middelharnis het loket van het DigiTaalhuis geopend. Het DigiTaalhuis is een samenwerkingsverband van 12 partijen op Goeree-Overflakkee die zich ten doel hebben gesteld de laaggeletterdheid te verlagen en de participatie en zelfredzaamheid van de inwoners van Goeree-Overflakkee te vergroten. Vanuit het DigiTaalhuis worden door de verschillende organisaties diverse activiteiten georganiseerd.

Activiteiten

In de bibliotheek kun je taallessen en computerlessen volgen. Ook is er een wekelijks Taalcafé waar je beter Nederlands kunt leren spreken en een Leescafé waar we met elkaar eenvoudige verhalen lezen. Iedereen van 18 jaar of ouder is van harte welkom.

Informatiemarkt

Maar op Goeree-Overflakkee worden nog meer activiteiten en cursussen georganiseerd die te maken hebben met de basisvaardigheden. Op dinsdag 8 oktober van 15.00-17.00 uur wordt in de bibliotheek een informatiemarkt van het DigiTaalhuis georganiseerd Alle organisaties die zijn aangesloten bij het DigiTaalhuis geven die middag informatie over de activiteiten en cursussen. Op de informatiemarkt in de bibliotheek vind je alle informatie bij elkaar. Wil je bijvoorbeeld beter Nederlands leren of leren computeren, of wil je hulp bij het op orde brengen van je administratie? Of misschien ken je wel iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Kom naar de informatiemarkt op 8 oktober en kijk welke mogelijkheden er zijn op Goeree-Overflakkee