Middelharnis - Tijdens de vergadering van de Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee (V/H WMO Adviesraad) op dinsdag 10 september 2019, gaf Ilse Timmers, programmamanager van Paulina.nu een presentatie. Voorzitter ASDGO, Cor Hameeteman: “Wij zijn beiden op dezelfde terreinen actief.” Lees hieronder een heel verslag door Maria Evers.

"Sinds 2017 is Paulina.nu actief op het eiland. Momenteel lopen er 18 projecten, die allemaal voortkomen uit de drie thema’s: preventie, optimale zorg en verbinding, waar Paulina.nu zich op richt. Timmers: “Vergrijzing speelt een belangrijke rol in de toegenomen vraag naar zorg. Hier op Goeree-Overflakkee vergrijzen en ontgroenen we sneller dan de rest van Nederland. Veel jeugd trekt weg. Dat zorgt voor een relatief oudere bevolking.”

De financiering en wetgeving rond de zorg is heel complex geworden. Om de zorg betaalbaar en beschikbaar te houden moeten partijen bijeen gebracht worden. Op die manier kunnen bijvoorbeeld meerdere stappen uit behandelingen worden gehaald. Dat zorgt voor afnemen van wachtlijsten. Het komt er op neer dat er efficiënter wordt omgegaan met medicatie, mensen en middelen.

Vanuit de doelstelling ‘zorg moet dichtbij zijn’, zoals oprichter van het Ziekenhuis in Dirksland Paulina van Weel aangaf, is Paulina.nu aan het werk om alle zorg- en zorgverleners beter op elkaar af te stemmen. “Dat bespaart de zorgverzekeringen geld. En dat geld willen wij graag terug, om te investeren in betere zorg”, vertelt een bevlogen Timmers. Zij geeft aan dat Paulina.nu ook graag informatie krijgt vanuit de bevolking. Wilt u meer weten kijk op deze website. U kunt zich ook aanmelding voor de nieuwsbrief.

Na de presentatie werkt de adviesraad zijn agendapunten af. Voorzitter Hameeteman geeft aan dat de adviesraad het prettig vindt dat er belangstellenden de vergaderingen bezoeken."

Wilt u meer weten of een vergadering bijwonen kijk dan op asdgo.nl