Goedereede - Wethouder Peter Feller zag op donderdag 18 juli 2019 vijftien enthousiaste 65-plussers deelnemen aan een scootmobiel-training in Goedereede. "Als scootmobiel-gebruiker ben je zeer kwetsbaar in het verkeer. Je hebt niet de bescherming die je bijvoorbeeld in een auto wel hebt." Lees hieronder meer.

Vervolg

"Áls er iets gebeurt, zijn de gevolgen vaak ernstig. Het is flink wennen als je voor het eerst het verkeer in gaat met een scootmobiel. Het verkeer vergt steeds meer van je aandacht. Vaak krijg je een korte instructie als de scootmobiel wordt afgeleverd, maar dat is niet altijd voldoende. Daarom organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland regelmatig rijvaardigheidstrainingen."

Scootmobiel-training op 12 september in Dirksland
Heb je ook interesse om een scootmobiel-training voor 65-plussers te volgen? Dat kan! Op donderdag 12 september vindt er een training plaats in Dirksland. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar werkgroepsenioren@kpnmail.nl of te bellen naar 0184 68 53 17. Deelname is gratis.

Klik hier voor meer informatie over de scootmobiel-training.