Middelharnis – Al ruim 7 jaar is Breicafé “Steekje los” een begrip op Goeree-Overflakkee. Iedere eerste dinsdag van de maand komen ruim 60 creatievelingen bijeen in het Diekhuus in Middelharnis om daar te breien en te haken. Daarnaast wordt er ook flink gekletst en worden er patronen en creatieve ideeën uitgewisseld. In de maanden juli en augustus is er altijd een zomerstop, maar “Steekje los” zou “Steekje los” niet zijn als er niet iets bijzonders bedacht zou worden. Dat werd het “pop-up Breicafé”: breien/haken op een onverwachte plek, op een onverwacht moment. Lees hieronder meer.

Vervolg

"Afgelopen dinsdag was het zover. Iedereen was via Facebook en email op de hoogte gebracht van het tijdstip en de exacte locatie. Deze keer was “Steekje los” te gast bij het Atelier van Jaap Reedijk en de winkel 19Toen van Trudie Duteweerd aan de Oostdijk in Sommelsdijk.
Ruim 40 enthousiastelingen kwamen met hun stoel en brei/haakwerk naar deze locatie en hadden met elkaar een creatieve avond. Het weer was prima. Tot na 9 uur ’s avonds was het heerlijk om buiten te zitten en hadden de breiende en hakende dames veel bekijks.
Als dank voor hun gastvrijheid ontvingen Jaap en Trudie ieder een paar zelfgebreide sokken van “Steekje los”."

Ook in augustus wordt er nog een “pop-up Breicafé” georganiseerd. Nieuwsgierig naar de locatie en de datum? Houd dan de Facebookpagina in de gaten of meld je aan voor de nieuwsbrief via breicafesteekjelos@gmail.com.


Breicafé “Steekje los” wenst je een mooie en creatieve zomer!