1 juli 20129, Goeree-Overflakkee - Er staan weer nieuwe TV uitzendingen voor u klaar bij RTV Slogo (Stichting Lokale omroep Goeree-Overflakkee). Bekijk een item over de eerste-steen-legging van NOM-woningen in Achthuizen. Bekijk deel 2 van de Truckrun 2019, de opening van de dierenweide in Ooltgensplaat en 'Herkingen rond 1966, deel 3. Lees hieronder verder.

Nieuwe TV uitzendingen RTV Slogo

  • ’t Eiland Actueel - Eerst steen NOM Woningen Achthuizen: FidesWonen heeft totaal 5 seniorenwoningen ontwikkelt voor de H'Oranjeweg in Achthuizen. Deze seniorenwoningen zijn gelijk aan de gelijkvloerse Nul-op-de-Meter woningen welke ook zijn gebouwd op verschillende locaties in Dirksland en Herkingen. Afgelopen week werd de eerste steen gelegd van het laatste project als zelfstandige wooncorporatie. RTV Slogo was er bij en maakte een reportage.
  • Streekevenementen – Truckrun 2019 – deel 2: Op Zaterdag 15 juni 2019 reed de langste file van Goeree-Overflakkee weer over het het eiland. Gestart in 1988 met een paar trucks en een klein rondje om te kijken of het een succes zou worden, inmiddels is de Truckrun uitgegroeid tot een evenement van formaat. Voor de eenendertigste keer gingen de trucks van start aan de Oosthavendijk in Middelharnis om te vertrekken richting Stellendam. In deze aflevering is er een beeldverslag te zien met beelden vanaf de motor.
  • ’t Eiland Actueel – Opening Dierenweide Ooltgensplaat: De dierenweide van Ooltgensplaat is klaar. Met dank aan Helene en Leo Zwackhalen die wekenlang samen met verschillende vrijwilligers hard gewerkt hebben om de dierenweide te verplaatsen van de Spuidijk naar de groenstrook tussen de Spuidijk en de Molendijk. Door het geven van een groots applaus, door de kinderen van CBS De Hoeksteen en OBS de Regenboog, voor de makers van de dierenweide openden zij op dinsdag 25 juni 2019 de dierenweide officieel.
  • Streekhistorie – Dorpen op GO – Herkingen rond 1966 – deel 3: In deze historisch serie gaan we langs de dorpen op het eiland Goeree-Overflakkee. In deze aflevering ziet u unieke beelden van rond 1966 die zijn opgenomen in Herkingen.
  • Blik op Goeree-Overflakkee – deel 68: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

De vaste programma’s bij RTV Slogo

*De Huiskamer van Flakkee: Elke week ontvangt, vanuit locatie het Klein Handels Gebouw in Sommelsdijk, Presentatrice Andrea Stribos weer nieuwe gasten. Deze week is Andre Kastelein te gast in de huiskamer en hij komt alles vertellen over de Stichting Goereese Gemeenschap. Kijk voor meer informatie ook op huiskamervanflakkee.nl. De uitzendtijden zijn 09.00 en 21.00 uur.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan via deze link naar de mail.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen

Volg op Facebook en Twitter: @rtvslogo