Middelharnis - Onlangs heeft goede-doelen-winkel Koop de Goede Hoop gespaard voor het werk van Flakkeënaar Ellen Vreeswijk in Nigeria. Zij is daar actief voor Elim. Die organisatie helpt bij het rehabiliteren van personen met een beperking en andere kwetsbare groepen. Lees hieronder meer.

Ellen & Elim

Organisatie Elim helpt zowel in de thuissituatie als door het bijdragen aan preventie in Igede (Zuidoost Nigeria), door middel van diensten op sociaal, economisch, educatief, medisch en geestelijk gebied. Zo worden er operaties uitgevoerd, fysiotherapie en hulpmiddelen aangeboden en onderwijs of beroepstraining gegeven. De mensen aan wie Elim hulp verleent krijgen op die manier de mogelijkheid tot volledige integratie in de samenleving, waarbij zij tegelijkertijd de mogelijkheid krijgen om Jezus Christus te leren kennen.

Koop de Goede Hoop kon een bijdrage van 1000 euro overmaken aan Elim, dankzij de aankopen van de bezoekers in de winkel, waar met name kleding en fietsen worden verkocht, maar ook andere leuke dingen. “Het blijft geweldig om te zien hoe dit win-win oplevert: bezoekers gaan naar huis met een leuke aanschaf en tegelijkertijd komt de opbrengst ten goede aan de doelen waarvoor actie wordt gevoerd”, aldus één van de medewerkers in de winkel. “En bovendien worden prima spullen weer gebruikt en worden ze niet weggegooid. Ook dat is een zeer positief neveneffect!”

Nieuw doel

Op dit moment spaart Koop de Goede Hoop voor Carina Saarloos, die in Mali actief is. “Het bijzondere is bovendien dat zij momenteel met verlof in Nederland is, dus als bezoeker maak je de kans dat je door haarzelf geholpen wordt!” De winkel is geopend: woensdag/donderdag van 10 tot 4 en vrijdag/zaterdag van 1 tot 4. Koffie, thee en wat lekkers staan altijd klaar. U vindt Koop de Goede Hoop aan de Hobbemastraat 1 te Middelharnis. Ook kunt u de Facebook pagina van Koop de Goede Hoop volgen.