21 juni 2019, Sommelsdijk - "Een drukte van belang in de hal van Nieuw Rijsenburg op woensdag 19 juni. Een lange rij mensen die graag zelf officieel afscheid willen nemen van Lia Vervloet, coördinator vrijwilligerswerk. Met 66 jaar en vier maanden gaat zij genieten van haar pensioen. Het programma dat was samengesteld voor het afscheid, moest even aangepast, want mensen die in de rij aansloten om de hand van Lia te schudden, bleven komen..." Lees hieronder verder, door Maria Evers.

Vervolg

"De organisatie greep in en vroeg even een halt en aandacht voor zangeres Emilio. Zij zong het prachtige The Rose. Lia is een grote fan van deze kleine vrouw, die in de kapsalon werkt van Nieuw Rijsenburg.

Zo’n tweehonderd mensen kwamen naar de receptie van Lia, die als coördinator vrijwilligerswerk de spil was achter de grote activiteiten en het verenigingsleven. In totaal werkte ze achttien jaar bij CuraMare. “Waarvan eerst twee jaar in de Samaritaan in de zorg. Daarna vijf jaar als activiteiten begeleidster in de Goede Ree op een gesloten afdeling.” Na ziekte ging zij in de huidige functie aan het werk. “We zijn in mei 2014 naar de nieuwbouw Nieuw Rijsenburg verhuisd, die op 10 juni 2015 officieel is geopend.”

Lia gaat zich niet vervelen, maar neemt wel even de tijd om te wennen aan de nieuwe situatie. “Eerst een paar weken wennen aan het idee dat ik geen verplichtingen meer heb. Lekker weg met mijn man. Fietsen, een hotelletje pakken, genieten van tuin en rust.” Maar er zijn taken, die al op haar pad komen, zoals een keer in de week oppassen. Lia heeft drie kleinkinderen, waarvan de jongste, een kleindochter, deze maand werd geboren. En in september start ze met vrijwilligerswerk in het ziekenhuis. Lia Vervloet, een lieve vrouw die altijd klaar staat voor iedereen, maar nu toch haar welverdiende rust mag gaan pakken."

Foto: Lia Vervloet nam voor iedereen even de tijd.

Tekst: Maris Evers