11 juni 2019, Goeree-Overflakkee - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta biedt diverse cursussen, interessante lezingen en leuke activiteiten aan. Binnenkort te leren en beleven: Summerschool, Bookchallenge juni en de Vakantiebieb is weer geopend. Lees hieronder meer.

Deze zomer in de bibliotheek: Summerschool!
Op zaterdag 27 juli is de start van Summerschool! Summerschool is het zomerprogramma dat Bibliotheek Zuid-Hollandse aanbiedt speciaal voor kinderen. Deze vakantie kun jij maar liefst vier weken lang terecht bij in de Bibliotheek voor mega leuke workshops en activiteiten. Met een feestelijke opening wordt Summerschool afgetrapt. Summerschool is voor iedereen tussen de 6 en 12 jaar oud, voor kinderen van 4 en 5 jaar hebben we een speciale zomerprogrammering. Houd www.bzhd.nl de komende tijd in de gaten voor alle activiteiten! Eén ding kunnen je vast verklappen: het wordt een te gekke reis!
Filmhuisfilm
Een filmhuisfilm heeft vaak de grote bioscoopzalen niet gehaald. Maar...dat betekent niet dat de film het niet waard is om bekeken te worden. Kijk en laat je verrassen! Woensdag 19 juni wordt de film “Summer 1993” vertoond.
Ouddorp De Overkant | woensdag 19 juni | tijd 19.30 | toegang € 7,50 / € 6,50 voor bibliotheekleden

Bookchallenge juni
Lees jij al mee met de Bookchallenge? Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta daagt iedereen maandelijks uit een boek te lezen, wat je zelf misschien niet zo snel zou kiezen. Op de Facebookpagina “Bookchallenge 2019” is het mogelijk om over gelezen boeken te discussiëren en leestips uit te wisselen. Maandelijks wordt een nieuwe challenge bekendgemaakt.
De challenge voor juni is als volgt: Juni is een spannende maand! Van 1 – 21 juni vinden namelijk de Spannende Boeken Weken plaats. De uitdaging voor deze maand is dan ook: lees een spannend verhaal van een Nederlandse auteur! Dat mag een thriller zijn of een detective. Of misschien kom je wel een spannende chicklit tegen? www.spannendeboekenweken.nl
Bookchallenge 2019 | Iedere eerste dag van de maand een nieuwe leesuitdaging | Meedoen is gratis en verplicht tot niets

VakantieBieb voor jeugd geopend!
Op 1 juni is de de VakantieBieb voor de jeugd geopend. Vanaf 1 juli zijn ook boeken voor volwassenen beschikbaar. Deze gratis app is het zomercadeautje van de
Bibliotheek, voor zowel leden als niet-leden. De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.
De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk
een passend boek vindt. Met de app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door
te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar
houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Het positieve effect van blijven
lezen tijdens vakantieperiodes blijkt uit onderzoek en geldt voor kinderen uit alle
leeftijdscategorieën. Meer informatie over de VakantieBieb (en de titellijst) staat op www.vakantiebieb.nl. De app is beschikbaar in de App Store en in Google Play. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus.

En verder:
Voorlezen
Iedere woensdagmiddag wordt er voor kinderen voorlezen in de bibliotheek.
Iedere woensdag om 15.00 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl

Digitaal oefencafé
Je kunt hier terecht met al je vragen op digitaal gebied.
Iedere vrijdag van 10.00 – 11.30 uur | toegang gratis | Bibliotheek Middelharnis | www.bzhd.nl