Landelijk - Met de zomer in het vooruitzicht is een goede bescherming tegen de schadelijke uv- straling van de zon een goed idee. Een goede bescherming zorgt voor een aangename binnenhuistemperatuur en voorkomt verkleuring van je interieur. Jezelf en je interieur beschermen tegen uv- straling kan op vele manieren, de ene al wat doeltreffender dan de andere. Over welke middelen beschikken we om de schadelijke uv- stralen zoveel mogelijk buiten te houden?

Hoge temperaturen
Tijdens de warme zomerdagen loopt de temperatuur in onze woning hoog op. Zeker als we te maken hebben met een hittegolf waarbij de temperaturen tropische vormen aannemen. Dan is verkoeling meer dan welkom. Het plaatsen van een goede zonwering is dan zeker geen overbodige luxe. Een goede zonwering kan er ook voor zorgen dat we langer op ons terras kunnen genieten van het zomerse weer.

Soorten zonwering: buitenzonwering
Ben je op zoek naar de juiste zonwering? Dan heb je de keuze tussen buiten- en binnenzonwering. Buitenzonwering plaats je aan de buitenkant van je woning. Er bestaan meerdere soorten zonwering voor buiten. Dat gaat van de klassieke zonneschermen tot zonwering met een knikarm, uitvalschermen, zijschermen, vrijstaande zonwering, markiezen, screens, shutters en rolluiken. Met een meer luxueuze zonwering kun met je zonwering zelfs je terras aanzienlijk vergroten. Een goede zonwering beschermt ons niet alleen tegen de schadelijke zonnestralen maar ook tegen regen en wind.

Buitenzonwering met knikarm
Buitenzonwering is doeltreffend voor een aangename temperatuur in je woning, zelfs tijdens de hevigste hittegolf. Heb je voldoende aan afkoeling binnenshuis? Dan zijn zogenaamde screens of uitvalschermen een goede keuze. Wil je ook op de warmste dagen van het jaar zo lang mogelijk op je terras kunnen genieten van het zomerweer? Dan kies je best voor een zonwering uitgerust met een knikarm. Deze uitvoering zorgt niet alleen voor aangename temperaturen in je woning maar tegelijk ook voor voldoende schaduwrijke plaatsen op je terras.

Binnenzonwering
Binnenzonwering wordt aan de binnenkant van je ramen geplaatst en geeft zo extra sfeer en uitstraling aan je interieur. Dit soort zonwering doet ook dienst als raamdecoratie. Er zijn meerdere soorten binnenzonwering. Binnenzonwering kan zowel uit jaloezieën als uit lamellen, rolgordijnen en plisse gordijnen bestaan.

Zonwering online kiezen
Kies de meest geschikte zonwering online. Zo maak je rustig van thuis uit je keuze en door de vele aanbiedingen te vergelijken kun je op je beschikbare budget nog verrassend veel besparen ook.