Dirksland, 29 mei 2019 - "Het verhaal van het meisje van de Nachtwacht" - Elly Doornbosch uit Dirksland gaf het meisje op het beroemde schilderij van Rembrandt een verhaal en schreef hierover een boek voor kinderen vanaf 10 jaar. In het Rembrandtjaar waarin men op allerlei manieren aandacht schenkt aan de beroemde schilder, betrekt Elly Doornbosch ook de jonge Rembrandtfans hierbij. Met haar nieuwe boek schetst ze het verhaal van het meisje dat op de Nachtwacht staat. Lees hieronder meer.

Anisa

Anisa is haar naam en door haar ogen leren jonge lezers Rembrandt kennen. 'Anisa van De Nachtwacht - Opnieuw geschilderd door Rembrandt' is verschenen op vrijdag 17 mei en wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Als Anisa op straat Rembrandt van Rijn tegenkomt, vraagt hij haar om als eerste De Nachtwacht te komen bekijken. Het schilderij is net af. Anisa vindt dat haar vader, die musketier is, er erg goed op staat. Maar over zichzelf is ze niet tevreden. Daarom besluit Rembrandt haar opnieuw te schilderen.

Intussen gebeuren er spannende dingen bij Anisa thuis. Ze probeert erachter te komen van wie haar vader een dreigbrief heeft gekregen. En wie heeft er ingebroken in hun huis? Gelukkig krijgt ze hulp van haar vrienden. In vijftien dagen maakt Anisa veel mee. Laat je door haar meevoeren naar Amsterdam in 1642.

Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar

Elly Doornbosch is in 1963 in Hellevoetsluis geboren. Ze woont nu op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee. Ze heeft twee dochters. Op de foto staat Elly bij het Rembrandthuis in Amsterdam. Ze gaat graag naar musea, want daar kom je verhalen tegen, je ziet er mooie dingen en je kan er veel leren. Elly werkt als onderwijsassistente op een basisschool. Bij dat werk begeleidt ze vaak kinderen die leren lezen. Elly vindt het daarom extra leuk om zelf een kinderboek te hebben geschreven.

Boekgegevens

Titel: Anisa van De Nachtwacht - Opnieuw geschilderd door Rembrandt

Auteur: Elly Doornbosch

146 pagina's, ISBN: 9789463892841, verkoopprijs €19,50.