Ouddorp - Dinsdag 28 mei 2019 wordt er een workshop 'Helend schrijven'gehouden in inloophuis de Boei. Deze wordt gegeven door Geertje van Rossum. Schrijven, het werkt helend, dit blijkt uit wel 200 wetenschappelijke onderzoeken. “Even op verhaal komen, op adem, in balans. Deel je verhaal, praat en schrijf. Je wordt er beter van, je slaapt beter. Helende verhalen geeft je een duwtje in de goede richting...ook nadat jij te maken had met kanker...”. Lees hieronder meer en voel je welkom.

Welkom bij De Boei

Door met elkaar te schrijven, onder begeleiding van Geertje van Rossum, gelukscoach. “Geluk zit in een klein hoekje”. Geertje hoopt dat je dat gaat ontdekken, dat kleine hoekje. In een groepje van 4 aan een tafel, ga je inzien hoeveel invloed je hebt op je zijn. Je ontdekt met de pen, jouw doelen, wat je belangrijk vindt en waar je echt voor wilt gaan. Reflectief te schrijven helpt je lichter en helderder in het leven te staan. Je leert jezelf en je omgeving beter te begrijpen. Open te staan voor nieuwe gedachten, ideeën en dromen, een proces van ontwikkeling wordt daardoor in gang gebracht.

U vindt Inloophuis de Boei, in de Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp. Een ontmoetingsplek voor mensen met kanker, hun naasten of voor nabestaanden.

Inloophuis de Boei, een mooie en huiselijke omgeving waar men naar elkaar luistert, met respect elkaar tegemoet treedt. Het inloophuis opent haar deuren iedere 2de en 4de dinsdag van de maand. Vanaf 10 uur staan de gastvrouwen klaar met een kopje koffie of thee. Er vloeit af en toe een traan, niet vreemd. Maar er wordt ook heel veel samen gelachen, dat is ook niet vreemd. Te horen dat je kanker hebt brengt heel veel emotie te weeg. Dan kunnen een lach en een traan dicht naast elkaar liggen. Het is voor derden soms moeilijk te begrijpen dat je in zo’n situatie ook onbedaarlijk met elkaar kunt lachen. De pijn en het verdriet wil je soms thuis niet delen met diegenen waar je zoveel van houdt, je wilt hen beschermen. Dan is het fijn dat je ergens terecht kunt waar je lotgenoten en kundige gastvrouwen treft, waar je kunt zijn wie je bent, je begrip vindt, je bent ziek, hebt iemand verloren maar blijft ondanks dat immers nog steeds dezelfde persoon.

Bezoek aan het inloophuis is gratis, een verwijsbrief niet nodig. Mocht de afstand naar Ouddorp of reizen met het openbaar vervoer een probleem zijn; dan kunt u gebruik maken van de gratis chauffeursdienst van het inloophuis. Opgeven door te bellen naar 06 22111572 of te mailen naar info@deBoeigo.nl.

Aanvang workshop: 13:00 uur.