6 april 2019, Middelharnis - In navolging van de wens van Koningin Maxima om meer muziek in de klas te krijgen heeft de Koninklijke Muziekvereniging Sempre-Crescendo Middelharnis en Sommelsdijk, de handschoen opgepakt en is een actie gestart om meer basisschoolleerlingen te betrekken bij muziekonderwijs. In februari zijn een aantal basisscholen bezocht en hebben leerlingen kennis gemaakt met instrumenten die in de fanfare worden gebruikt. Lees hieronder verder.

Onder de deskundige leiding van een heuse muziekjuf en een aantal muzikanten van Sempre hebben leerlingen op de Molenwiek te Stad aan ’t Haringvliet, de Groen van Prinstererschool te Middelharnis en de school met de Bijbel te Sommelsdijk, tekst en uitleg over de fanfare gekregen en ook instrumenten mogen bespelen. Doel van deze actie was om te bewerkstelligen dat leerlingen aangespoord werden en zin kregen om middels een aantal lessen deel te gaan nemen in een zogenaamd “Probeerorkest “.
Inmiddels hebben zich 19 leerlingen aangemeld en zijn al vier proeflessen in het repetitielokaal van Sempre, De Notenkraker, gevolgd. Het enthousiasme en het plezier van de leerlingen straalt er van af en groeit met de week naarmate ze steeds beter op het aan hen toegewezen instrument spelen en de uitvoering van de stukjes die ze inmiddels spelen kwalitatief steeds beter wordt. Zo zeer zelfs dat dit orkest op 13 april, tijdens het verenigingsconcert van Sempre in De Staver, in het voorprogramma gaat optreden.
Het bestuur van Sempre is trots dat deze geweldige actie zo’n succes is en gaat deze daarom na de vakantie uitbreiden met schoolbezoeken en werving. Het geheel vraagt veel inzet van muzikanten en de muziekjuf maar is zeer de moeite waard.
Na het optreden van “Het Probeerorkest” volgt een gezamenlijk optreden met het jeugdorkest van Sempre ( Little Sempre ) waarna het grote orkest, voor en na de pauze het programma complementeert met een fantastisch programma. Een programma dat start om 19.30 uur, zaal open om 19.00 uur, gratis toegang, waarvoor u van harte wordt uitgenodigd. Houdt u er wel rekening mee dat op zaterdag 13 april de parkeermogelijkheid kleiner is doordat er tevens Kermis op het terrein van De Staver staat gepland.