Middelharnis - De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op zaterdag 13 april 2019 een kijkdag gevonden fietsen. Eigenaren die een fiets kwijt zijn, zijn van harte welkom om tussen 09.00 en 10.00 uur een kijkje te nemen op het binnenterrein van Webego, Pascal 40 in Middelharnis, om te zien of hun vermiste fiets er tussen staat. Naast ongeveer dertig fietsen, staat er een scooter en een motor. Bezoekers kunnen parkeren op het parkeerterrein van Webego. Lees hieronder welke spelregels gelden.

Bewijsstukken

Tijdens de kijkdag kunnen rechtmatige eigenaren hun gevonden fiets, scooter of motor meenemen als men één van de volgende bewijsstukken kan tonen:

- bewijs aangifte vermissing fiets, scooter of motor;

- aankoopbewijs;

- sleutel;

- ander overtuigend bewijs.

Verder moet de eigenaar zich ter plekke legitimeren. De gemeente vraagt voor het meenemen een bewaartarief van €20,00.

Aansluitende veilig

Aansluitend op de kijkdag start om 10.00 uur een veiling van de overgebleven fietsen. De gemeente verkoopt de fietsen aan de hoogste bieder. Het starttarief is € 20,00. De koper moet zich legitimeren, de fiets direct betalen en meteen na de veilig meenemen. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel. Let op! Op locatie is alleen pinbetaling mogelijk!

Kijkdagen

Gemeenten registreren en bewaren gevonden voorwerpen. Kijk voor verloren voorwerpen regelmatig op de website www.verlorenofgevonden.nl. Als er een voorwerp als eigendom wordt herkend, dan kan de eigenaar een afspraak maken met de gemeente om het voorwerp op te halen. Gemeenten organiseren regelmatig kijkdagen om eigenaren de kans te geven om bijvoorbeeld fietsen terug te vinden.

Meer informatie

Neem voor meer informatie over de kijkdag contact op met het Klant Contact Centrum per e-mail: info@goeree-overflakkee.nl of telefonisch via 14 0187 (keuze 3).