27 maart 2019, Ooltgensplaat - Afgelopen zaterdag vierde de vereniging Dorpsraad Ooltgensplaat haar eerste lustrum met en voor de inwoners van het dorp. De hele dag waren er tal van activiteiten in MFC ‘t Centrum, waarbij de lokale verenigingen, organisaties en bedrijven zich konden presenteren. "Het werd een geslaagd feestje, want de dorpsraad mocht vele bezoekers en felicitaties ontvangen. Ook kernwethouder Daan Markwat kwam langs...." Lees hieronder verder.

Vervolg

"Kernwethouder Daan Markwat kwam langsom de jarige dorpsraad te feliciteren en om de nieuwe vlag van Ooltgensplaat uit handen van voorzitter Hans van der Schraaf in ontvangst te nemen.
Het feest van de dorpsraad paste precies in de nieuwe koers, die de dorpsraad voortaan wil varen. Transparant, gestructureerd, professioneel, maar vooral met meer contact en verbondenheid met de mensen, de verenigingen, de bedrijven en organisaties in het dorp.
En dat Ooltgensplaat er toe doet blijkt wel uit het grote aantal presentaties, demonstraties en bezoekers, van jong tot oud, die er afgelopen zaterdag waren. Ook mocht de Dorpsraad bijna 50 nieuwe leden inschrijven.
Dorpsvlag
De gezamenlijke trots op Ooltgensplaat kunnen de inwoners van Ooltgensplaat voortaan tonen middels het hijsen van een nieuwe eigen dorpsvlag. Het is een gemoderniseerd ontwerp gebaseerd op het wapenschild van Ooltgensplaat. Het is door vele dorpelingen verkozen uit verschillende ontwerpen die zijn voorgelegd. Het bestuur van de dorpsraad spreekt de hoop uit, dat de vlag zijn weg zal vinden naar vele ‘Plaetse’ huishoudens en dat hij zal wapperen tijdens nationale feestdagen en lokale feestelijke momenten, zowel aan de huizen als aan de gemeenschapsgebouwen.
Vele projecten
Dat de Dorpsraad in Ooltgensplaat actief is kun je terugzien in de vele activiteiten, waaronder de kinderfaculteit, om kinderen kennis te laten maken met allerlei vrijetijdsbestedingen op het gebied van sport, cultuur en kennisontwikkeling en daarmee meteen ook het verenigingsleven te bevorderen. Ook in de toekomst zullen zij hiermee doorgaan. Maar op het programma staat nog veel meer. Denk aan de ontwikkeling van het havenkanaal, plaatsing van AED’s, een beeld van Oeltgen de Piper, het repaircafé, de sportweek, de appeltaartactie, de hanging baskets en binnenkort wordt de dierenweide aan de Spuidijk geopend. Ook wordt het project ‘extra handen’ nieuw leven inblazen. Kortom, genoeg te doen en de dorpsraad hoopt het samen met de inwoners, verenigingen en bedrijven te doen. Zoals al is vermeld, wil de dorpsraad ze een koers van verbinding varen. Dat willen zij bereiken door goede communicatie en samenwerking met haar leden. Het bestuur hoopt dan ook, dat nog meer inwoners, lid zullen worden van “de club”.

Tekst Dorpsraadooltgensplaat.nl