Goeree-Overflakkee - Zaterdag 23 maart 2019 was het weer zover. Ambassadeur Kees Witte van KiKa Goeree-Overflakkee ging in op de uitnodiging om naar Oude-Tonge te komen. KiKa Goeree-Overflakkee haalt geld op in de strijd tegen kinderkanker. Hoe meer geld beschikbaar, hoe meer onderzoeken er plaats kunnen vinden. Kees doet hieronder verslag van deze morgen.

Verslag Kees Witte: "Wat een super weekend! Ben zaterdagmorgen een bakkie wezen halen bij Kees van Noord in Oude-Tonge, Kees is bestuurslid van de Belangenvereniging Gezamenlijke Voetbalverenigingen Goeree-Overflakkee.
Kees vertelde dat de Belangenvereniging Gezamenlijke Voetbalverenigingen Goeree-Overflakkee, jaren geleden was dit een actieve vereniging, als bestuur stonden we namens alle verenigingen wat sterker in contacten naar de Gemeente en bv de KNVB dan als 13 aparte kleine verenigingen."

De afgelopen jaren gebeurde er eigenlijk weinig meer via deze vereniging, wel hebben ze de fusie van de Gemeente nog afgewacht en waren ze van mening dat de Gemeente ook wel zou gaan inzetten op fusie van verschillende voetbalverenigingen. Nu blijkt uit het pas afgeronde onderzoek Vitale kernen van de Gemeente dat de verenigingen toch wel apart verder kunnen/mogen gaan hebben zij een enquête gehouden onder de verenigingen en besloten de belangenvereniging op te heffen en het resterende saldo 1350 euro over te maken naar een goed doel.

De meeste stemmen gelden ook hierbij en er is besloten het geld aan KIKA te geven. Namens KiKa wil ik alle leden van de belangenvereniging super bedanken voor dit prachtige bedrag!"