Goeree-Overflakkee - Begin maart 2019 berichten wij u dat Natuurgebied de Kabbelaarsbank aan de Brouwersdam vanaf heden vrij is van betaald parkeren. Gemeente Goeree-Overflakkee bekrachtigd dit met een ersbericht "Gratis parkeren op Brouwersdam en Grevelingendam". Lees hieronder het bericht van gemeente Goeree-Overflakkee.

Gratis parkeren op Brouwersdam en Grevelingendam

Bezoekers kunnen binnenkort het hele jaar door gratis parkeren op de Brouwersdam en de Grevelingendam. Het Bestuurlijk Overleg Grevelingen (BOG) heeft besloten om het betaald parkeren in de laatste zones langs de Grevelingen per 1 april 2019 af te schaffen.

Het besluit betekent dat men ook in het gebied van Paviljoen Meerzicht bij de Grevelingendam en op de Kabbelaarsbank bij de Brouwersdam geen parkeergeld meer hoeft te betalen. Het gedeelte bij de Kabbelaarsbank was nog het laatste stukje betaald parkeren op heel Goeree-Overflakkee. Het BOG bestaande uit de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee, provincie Zeeland en Staatbosbeheer reageert verheugd: ‘Door het besluit kunnen inwoners en bezoekers op laagdrempelige wijze genieten van de gebieden zonder parkeergeld te hoeven betalen.’

Staatsbosbeheer verwijdert parkeerautomaten

Staatsbosbeheer, eigenaar van de gebieden, verwijdert als alle besluitvorming rond is, de parkeerautomaten bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam op de Kabbelaarsbank en bij Paviljoen Meerzicht op de Grevelingendam.

Het besluit voor de Grevelingendam is onder voorbehoud van positieve besluitvorming door de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland. De gemeenteraad van Goeree-Overflakkee heeft er inmiddels toe besloten.