Dirksland – Na het succes van de eerste internationale maaltijd in de Victoriahal te Dirksland, in september 2018, staat nu de tweede editie van deze "culinaire ontmoeting" op stapel. Vluchtelingen c.q. statushouders op Goeree-Overflakkee kunnen op woensdag 20 maart 2019 weer aan tafel met Dirkslanders en andere Flakkeeënaren. Lees hieronder meer.

Welkom

De samenwerking van de SVIK, Vluchtenlingenwerk en De oude Bieb zorgde de vorige editie voor een druk bezochte en gezellige avond vol cultuur. De maaltijd in september trok ongeveer 200 mensen. Een volle zaal in de Victoriahal. Waar Hussam Karkas en zijn vrouw vorige keer voor een heerlijk maaltijd uit het Midden-Oosten verzorgden, is de setting nu het tegenovergestelde. Deze keer is er gekozen voor een Hollandse maaltijd, stampot. Ook deze zullen bereidt worden door Hussam en zijn vrouw. De Geldershof uit Dirksland speelt hierbij ook een grote rol. Zij stellen hun keuken beschikbaar voor de internationale kok.

De maaltijd op 20 maart begint om 18:00 uur. Inloop vanaf 17:30 uur. Aanmelden kan via info@svik.nl of inloophuisoudebieb@gmail.com.

Tekst: Mi Mekaore