Regio - Tijdens een goed bezochte filmavond op 6 maart jongstleden heeft de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee bekend gemaakt zich nog twee jaar extra in te zetten voor de ‘School for Justice’. De ‘School for Justice’ is een initiatief van Free a Girl, samen met Soroptimistclubs uit Nederland. Free a Girl is een Nederlandse organisatie die zich wereldwijd inzet voor het bevrijden van meisjes uit de prostitutie. De School for Justice is een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in India en Nepal. Lees hieronder meer.

Inzet voor School for Justice

"Free a Girl biedt deze meisjes een veilige haven en een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. De School for Justice is een uniek opleidingsprogramma van Free a Girl in India en Nepal. Het universitair programma leidt meisjes -die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie- op tot advocaat of officier van justitie. Met dit innovatieve programma vecht Free a Girl wereldwijd tegen kinderprostitutie en de hoge straffeloosheid. De studentes kunnen ervoor zorgen dat daders van kinderprostitutie in eigen land effectief bestraft worden. Na hun afstuderen heeft ieder meisje de skills om bij te dragen aan het veranderen van het systeem, niet bang te zijn daders voor de rechter te brengen, gemeenschappen mondiger te maken en slachtoffers te inspireren, net als zijzelf.

In december 2018 konden de soroptimisten al een cheque van €11.000,00 overhandigen aan een vertegenwoordigster van de ‘School for Justice’. Op dat moment werd ook duidelijk dat deze organisatie nog lang niet klaar is in India en Nepal, maar er bovendien naar streeft om in alle werelddelen een vergelijkbaar schoolproject op te zetten. Te starten in Brazilië.
De Soroptimistclub Goeree-Overflakkee vindt het belangrijk dat deze jonge vrouwen de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen en daarbij tevens een bijdragen zullen gaan leveren aan verbetering van de leefomstandigheden van vrouwen als zij.

De opbrengst van de filmavond komt daarom ten goede aan de School for Justice. Het volgend evenement van de Soroptimisten is inmiddels ook in voorbereiding: Lekker Nazomeren 2019. Zet u alvast 14 september in uw agenda!"


Foto: “Aleid Drexhage, presidente van de Soroptimistclub Goeree-Overflakkee, maakt project School for Justice bekend”.

Tekst Soroptimistclub Goeree-Overflakkee,