12 maart 2019, Middelharnis - Om een belevingstuin voor mensen met een ernstige, meervoudige beperking mogelijk te maken, heeft de Prins Johan Frisoschool in Herkingen een bedrag van ruim €1.400,00 ingezameld! Ieder jaar haalt de school geld op voor een goed doel. De leerlingen en ouders kwamen met het idee om dit jaar geld in te zamelen voor Haringvliet 19, een woning van Zuidwester op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Lees hieronder meer

Vervolg

Daar wonen acht mensen met ernstig, meervoudige beperkingen. Silvana Wessels, ondersteunend medewerker wonen bij de betreffende woning, legt uit: “We waren natuurlijk heel blij verrast dat ze ons als goed doel hebben gekozen! We willen hier namelijk een belevingstuin creëren voor onze bewoners. Zo kunnen ze hun zintuigen – zien, ruiken, proeven en voelen – stimuleren. Ook is het fijn als ze buiten kunnen genieten van alle weersomstandigheden.”

De leerlingen van Prins Johan Frisoschool hebben het geld ingezameld tijdens een sponsorloop, door het houden van een collecte tijdens het kerstfeest en door kruidnootjes te verkopen. Dankzij al die acties is ruim €1.400,- opgehaald. Op vrijdag 8 maart werd de cheque persoonlijk overhandigd aan de bewoners van Haringvliet 19.” Silvana: “We waren helemaal stil van het enorme bedrag dat ze voor ons hebben ingezameld; echt fanatisch! Het realiseren van de tuin kost behoorlijk veel geld, dus we zoeken nog meer sponsoren. Iedereen die ons daarbij wil helpen, is van harte uitgenodigd contact met ons op te nemen. Dit kan via telefoonnummer 0187-898888, vraag dan naar Haringvliet 19.”

Foto: "Alsjeblieft, deze cheque is voor jullie!" Namens alle leerlingen van de Prins Johan Frisoschool werd de cheque overhandigd aan de bewoners van Haringvliet 19, een woning van Zuidwester in Middelharnis.

Tekst en foto Zuidwester