Regio - De spannende vervolgrondes van De Nationale Voorleeswedstrijd in Zuid-Holland gaan weer van start! De Zuid-Hollandse bibliotheken organiseren de lokale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Ruim 400 basisscholen hebben hun schoolkampioen weer aangemeld. Deze schoolkampioenen laten in diverse bibliotheken horen hoe goed zij kunnen voorlezen. In Middelharnis zal de lokale finale plaatsvinden op vrijdag 15 februari 2019 tussen 19:00 en 21:00 in ‘t Diekhuus, Middelharnis. Lees hieronder meer.

Presentatie is in handen van leesconsulenten Eline Jansen en Daphne van Nieuwenhuijzen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. De vakjury bestaat uit: docent Nederlands op Prins Maurits André Kastelein, orthopedagoog, specialisatie dyslexie, Iris Lodder, docent op RGO Flora Groenendijk.

Zij gaan beslissen wie zich straks ‘voorleeskampioen van Goeree-Overflakkee’ mag noemen en zal doorgaan naar de kwartfinale van 20 maart om 16:00 in de theaterzaal van Cultuurhuis de Nieuwe Veste in Hellevoetsluis.