Regio - Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat zij het ontwerp van de lijst van zwemwaterlocaties in natuurwater in de provincie Zuid-Holland hebben vastgesteld. De lijst is gewijzigd ten opzichte van het voorgaande jaar. U kunt het ontwerpbesluit met zwemwaterlocaties (vanaf 24 januari 2019) tot en met 7 maart 2019 downloaden van deze link of inzien. Lees hieronder meer.

Locaties

De provincie Zuid-Holland wijst voor 2019 de zwemwaterlocaties in natuurwater aan op grond van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden. Deze locaties liggen zowel langs de kust als in binnenwateren. Tijdens het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober 2019) worden de locaties gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit.

Indien daar aanleiding voor is kan de provincie een zwemverbod of negatief zwemadvies instellen. Zwemmen op locaties die niet op deze lijst voorkomen wordt altijd afgeraden. De aangewezen locaties zijn te herkennen aan de provinciale borden en zijn te vinden op de landelijke website www.zwemwater.nl.

Inzage

U kunt het ontwerpbesluit met zwemwaterlocaties van 24 januari 2019 tot en met 7 maart 2019 downloaden van www.zuid-holland.nl/zwemwater of inzien op werkdagen in het provinciehuis van Zuid-Holland (Zuid-Hollandplein 1, Den Haag).

Zienswijzen

U kunt tot en met 7 maart 2019 schriftelijk of mondeling uw zienswijze over de lijst naar voren brengen. De zienswijzen kunt u bij voorkeur schriftelijk indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, onder vermelding van "Zienswijze ontwerplijst zwemwaterlocaties 2019".

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen en voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling Water en Groen, mevrouw V.V. Pherai, 070-4416211.

Bron officielebekendmakingen.nl