11 januari 2019, Regio - Een terugblik op de Kerstwandeling Hoeksche Waard. Op Tweede Kerstdag 2018 organiseerde de Gouden Driehoek van Strijen een kerstwandeling door de polders Hoeksche Waard. Tijdens deze Kerstwandeling liepen een kleine 200 deelnemers mee. De wandeling stond in het teken van verbinding tijdens de Kerstdagen. De dag is drukbezocht door wandelaars uit heel Zuid-Holland, waarbij interessante gesprekken tot stand kwamen. Het was een geslaagde editie van de Kerstwandeling. Lees hieronder een verslag.

Route
Deelnemers aan de wandeling volgden een route van 5, 10 of 15 kilometer door de polders van de Hoeksche Waard. Hierdoor was de wandeling geschikt voor ervaren en minder ervaren wandelaars. Alle deelnemers kwamen op deze manier langs de Mariahoeve, Buitenplaats land van Es en de Peerdegaerdt om zo de Hoeksche Waard op een andere manier te ontdekken. De organisaties die samenwerken als De Gouden Driehoek organiseren deze kerstwandeling elk jaar. Inmiddels is de kerstwandeling een bekende activiteit tijdens de kerstdagen in de Hoeksche Waard.

“Ik wilde de dag met mijn familie doorbrengen, maar de hele dag aan tafel zitten vind ik ook zowat.”, vertelde een wandelaar. “Dit is een hele leuke activiteit, omdat je even een frisse neus kan halen en een kijkje kan nemen bij leuke interessante organisaties. En mijn hond mag ook mee. Dat is voor haar heel erg fijn.”

Eenzaamheid en verbinding
Eenzaamheid tijdens de kerstdagen is een probleem onder veel Nederlanders. De Gouden Driehoek vindt het heel erg belangrijk dat er aandacht besteed wordt aan vereenzaming onder alle doelgroepen. De kerstwandeling nodigt mensen uit om samen op te lopen en brengt wandelaars in verbinding met elkaar tijdens de feestdagen.

Tekst De Gouden Driehoek