28 december 2018, Middelharnis - Op 20 december kwam de stil gekoesterde wens van Robert Jaworski en Laura van Helden uit. Hun eigen dichtbundel 'Ontpopt' zag het licht. In een bomvolle kantine van GoedvoorGoed in Middelharnis overhandigde burgemeester Ada Grootenboer de eerste exemplaren van de bundel. Lees hieronder meer.

Een jaar lang werkte Robert aan de teksten van de bundel. Zijn uitgesproken wens om ooit een bundel te maken werd opgepikt bij GoedvoorGoed waar Robert werkt. Bjorn Noordzij van GoedvoorGoed, vertelde over de eerste samenwerking en contacten met Laura. “Ook Laura had een droom en als je dan twee mensen binnen GoedvoorGoed op deze wijze kan samenbrengen dan moet er wel wat moois uit uitkomen”.Dat het een mooi eindresultaat is geworden , daar was iedereen het wel over eens. Burgemeester Grootenboer prees het initiatief van GoedvoorGoed en benadrukte de belangrijke maatschappelijke rol die GoedvoorGoed vervult op Goeree-Overflakkee. Robert en Laura konden er alleen maar mee instemmen en stonden trots de aanwezigen en pers te woord.

“Wij halen het beste in onszelf naar boven met deze projecten” vertelde Bjorn Noordzij tijdens de presentatie en dat doen we met elkaar. Zonder de hulp van Arius Kroon, Jaap Reedijk, Edith Zuiderent, Peter Kranse en Catherine van Vliet hadden we dit als GoedvoorGoed nooit zo kunnen doen”.

De boekpresentatie vond plaats aan het einde van een mooie medewerkerstentoonstelling in het kringloopcentrum in Middelharnis. Ook deze expositie is een goed voorbeeld van de weg die GoedvoorGoed in slaat de komende jaren.

“Alle medewerkers hebben zoveel verschillende kwaliteiten die we graag uitlichten. De publicatie van de gedichten en tekeningen is een mooie eerste stap in dit proces” volgens Joost van Welsenis, de directeur van GoedvoorGoed.

Tijdens de afsluitende “kerstborrel” met medewerkers, familie en vrienden werden ook diverse certificaten uitgereikt aan een aantal medewerkers. “Ook deze certificaten zijn een grote stimulering en het uitreiken met elkaar versterkt de onderlinge band” aldus van Welsenis.

De dichtbundel van Rovert Jaworski en Laura van Helden is voor slechts €14,90 vanaf 2 januari 2019 te koop bij de vestigingen van GoedvoorGoed in Middelharnis en Oude Tonge, als ook in de winkel aan de Lijnbaan in Middelharnis.

Bestelen kan ook d.m.v. een mail naar info@goedvoorgoed.nl. De bundel heet ‘Ontpopt’ en het ISBN nummer is 978-90-829816-0-5.