Sommelsdijk - Op vrijdag 7 december 2018 werd de eerste teambijeenkomst voor de Goeree-Overflakkee-runners gehouden. Het team neemt in 2019 voor de 27e keer deel aan de Roparun, een benefietwedstrijd die zij hardlopend en fietsend afleggen van Parijs naar Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst waren er presentaties van het Roparunteam en van 24Event welke een uitdagend 24-uurs evenement gaat organiseren op 3 en 4 mei in de Staver te Sommelsdijk. Lees hieronder meer.

Primeur Jeugdteam
Tijdens de avond was er aandacht voor de formering van het Roparunteam. Er worden nog verschillende deelnemers gezocht. Dit jaar zal er naast team 159 voor het eerst een jeugdteam worden samengesteld. De Roprunorganisatie heeft een nieuwe afstand toegevoegd te weten de halve Roparun. Deze is 245km lang en start in Almelo; halverwege de route van Hamburg naar Rotterdam. Het jeugdteam zal deze afstand gaan lopen. Zodoende wordt ook door de jeugd Goeree-Overflakkee sportief en positief op de internationale kaart gezet.

Acties
In de presentatie kwamen ook de geplande acties aan bod. De eerste staat gepland in aankomend weekend voor de kerst. Het team zal de traditionele inpakactie weer houden. Op vrijdagavond 21 december en zaterdagmorgen 22 december staan zij klaar in supermarkten Plus in Middelharnis en AH in Sommelsdijk om uw boodschappen in te pakken.
24events gaat een sportief 24-uurs toernooi organiseren op 3 en 4 mei in recreatiecentrum de Staver te Middelharnis. Meer informatie hierover volgt via de facebookpagina van de Goeree-Overflakkee-runners.

Goed resultaat
Na de presentaties was er ruimte voor nadere kennismaking en bijpraten over de voorgaande editie. Enkele nieuwe deelnemers hebben zich aangemeld. Maar zij zoeken er nog meer. Op www.roparunflakkee.nl is te zien welke teamleden er nog worden gezocht. Er moet nog veel gebeuren, maar de sfeer zit er al goed in! In de aanloop naar de Roparun kan men de Facebookpagina ‘Roparun Flakkee’ volgen evenals de facebookpagina.


Donatie en aanmeldingen
Wilt u als persoon of bedrijf bijdragen aan de goede doelen van de Roparun? Of heeft u interesse in deelname aan team 159 of het jeugdteam? Neemt u dan contact op middels een email aan info@roparunflakkee.nl.

Foto
Op de foto (gemaakt door een teamlid) ziet u een moment uit de inpakactie van vorig jaar met Antoinette Hoogstad en Marjan van den Nieuwendijk bij de AH te Sommelsdijk.