Landelijk - Er wordt in deze feestelijke maand veel gewinkeld, ook online. Politie waarschuwt: "Wil jij iets online bestellen? Trap dan niet in malafide webshops! Sommige websites lijken sprekend op die van bekende bedrijven, maar in werkelijkheid zitten er oplichters achter. Een recent voorbeeld is www.tele2-nederland.com. Het lijkt om de originele Tele2 website te gaan, maar wanneer je een telefoon bestelt, kun je fluiten naar je geld én telefoon."Lees hieronder verder.

"Eerder werden al webshops nagemaakt van Coolblue en KPN. In alle gevallen werd misbruik gemaakt van de bedrijfslogo’s, het Thuiswinkel Waarborg en Webshopkeurmerk. Zorg dus dat je er zeker van bent dat je met de originele aanbieder te maken hebt. Hoe kun je dit controleren?

Wanneer je bij de nagemaakte Tele2 webshop een bestelling plaatst en ervoor kiest om met iDeal te betalen, word je niet doorgestuurd naar de betaalomgeving. Bij een malafide webshop krijg je een e-mail met een betaalverzoek toegestuurd. Dit is bij de echte Tele2 website natuurlijk niet het geval.

Andere kenmerken van een malafide webshop:

Sitenamen komen over het algemeen niet overeen met de producten;
Geen bedrijfsgegevens op de sites te vinden;
Lage prijzen (te mooi om waar te zijn);
Kan alleen met creditcard betaald worden;

Een lijst van bekende malafide handelspartijen: politie.nl/aangifte-of-melding-doen/bekende-malafide-handelspartijen.

Voor meer tips: politie.nl/themas/internetoplichting.

Bron Politie.nl