Ouddorp - Op D.V. zondag 2 december 2018 vindt er in de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp een bijzondere viering plaats. Voor het eerst wordt Taizé beleefd op de kop van Goeree: "Jezus spreekt ieder mens aan. Waar je ook bent, wie je ook bent, wat je ook meemaakt, of je nu naar de kerk gaat of niet. De kerk van Jezus Christus heeft geen naam, maar brengt iedereen samen in Zijn Naam: Jezus!". Geïnspireerd door de internationale gebedsbijeenkomst in Rotterdam (2010), toen de hele Ahoy-hal gevuld was met christenen uit heel Europa, organiseert de Doopsgezinde Gemeente in Ouddorp een gebedsviering in de stijl van Taizé. Lees hieronder meer.

"Kippenvel stond gedurende de twee uur van gebed – daar in Rotterdam - op de armen van vele christenen. De ware oecumene werd zichtbaar omdat kerkmuren er niet waren. En iedereen deed mee. Geen vaste voorganger, omdat Jezus de voorganger is. Iedereen wordt uitgenodigd bij deze viering aanwezig te zijn. We willen de hele kerk van Jezus samenbrengen in gebed. Door middel van stilte, door middel van meditatie, door middel van korte teksten, door middel van het kruis van Jezus, zoeken we het hart van Jezus op. Hectiek van de dag verstomd, ons onrustig hart wordt door stilte en meditatie tot rust gebracht. Jezus is een vriend van iedereen. In deze viering doet iedereen mee. Zing de meditatieve liederen mee, hardop, of in de stilte van je hart. Kom tot het hart van Christus en werp al uw beslommeringen op Hem. Er is ruimte om naar voren te komen om aan de voet van het kruis je leven te geven aan Hem. Om je tranen de vrije loop te laten. God wil ons troosten. Deze viering kent maar één liturgisch kenmerk en dat is het zoeken van de mens naar God en God die zich ontfermt over de mens."

Tijdens de dienst zal ds. K. van Wijngaarden een meditatie houden over het licht dat Jezus wil zijn in uw leven. De eerste adventskaars die ontstoken wordt, is een klein licht dat gaat schijnen, een licht dat alleen maar zal toenemen. Een licht dat niet wil verblinden maar wil schijnen als een zacht licht met zicht op een hoopvolle toekomst. Dit is een bijzondere viering om andere mensen voor uit te nodigen. Aanvang van de dienst: 09:30 uur!