Middelharnis - Woensdagochtend 7 november 2018 brachten vijftien kinderen van RKBS De Achtsprong uit Achthuizen een ontbijtje bij burgemeester Grootenboer in de kantine van het gemeentehuis. Het Burgemeestersontbijt wordt georganiseerd in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten. Er doen in Nederland circa 2.500 basisscholen mee. Lees hieronder verder.

Gezond ontbijten is belangrijk

Burgemeester Grootenboer van de gemeente Goeree-Overflakkee onderstreept hiermee, net als zo’n 275 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Ze spraken niet alleen over goede eetgewoontes en gezond en lekker ontbijten, maar ook over de toekomstplannen van de kinderen.

Cheque

Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester Grootenboer symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan de klas voor een leerzaam project. Keano van Son nam de cheque in ontvangst. Burgemeester Grootenboer legde uit dat groep 7 en 8 van De Achtsprong hiermee het boek Oorlogsgeheimen van Jacques Vriens kunnen lenen in de bibliotheek, waarna ze vervolgens de verfilming van het boek kunnen zien en een 2-urige les - verzorgd door de bibliotheek - krijgen aangeboden over het boek. Na het ontbijt hebben de kinderen nog een rondleiding gekregen van de burgemeester door de bestuursvleugel van het gemeentehuis.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het zestiende jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Bron gemeente Goeree-Overflakkee