Goeree-Overflakkee - "Wist u dat 115 keer per werkdag in Nederland een abortus wordt uitgevoerd en een hartje al na 6 weken klopt? Twee derde van de vrouwen had nooit eerder een abortus. Een derde had er al één of meer. Bij de meeste daarvan was de moeder niet goed voorbereid, zegt zij achteraf. Achter elke abortus schuilt een eigen (pijnlijk) verhaal..." Zoals elk jaar vindt de Mars voor het Leven op de tweede zaterdag van december plaats. Dit jaar op D.V. 8 december 2018. "Loop mee, bid mee en bemoedig!" Wilt u meerijden? Meld u zich z.s.m. aan in verband met beperkt aantal plaatsen. Lees hieronder verder.

Week van het Leven - Mars van het Leven

De Week van het Leven wordt afgesloten met de Mars voor het Leven, welke twee hoofddoelen heeft:
1. Een krachtig en liefdevol signaal naar de samenleving en politiek. Stop abortus en euthanasie, investeer in alternatieven.
2. Een blijvende impact op de aanwezigen: bewustwording en bemoediging.

Net als in 2017 zal de stille Mars voor het Leven beginnen vanaf het Malieveld in Den Haag. Inloop vanaf 11:00 uur, start programma om 12:00 uur. Stichting Schreeuw om Leven organiseert deze 26e Mars voor het Leven.

Programma

Het programma begint om 12.00 uur. Wees op tijd. Vanaf 11.00 uur staan we klaar om u te verwelkomen. Na een inhoudelijk programma met sprekers en samenzang, wordt de Mars ingezet om 13.15 uur. Tijdens de Mars visualiseren we met roze en blauwe vlaggetjes dat 31.000 ongeboren kinderen dit jaar niet geboren mochten worden. Na de Mars is er geen programma en wordt gezamenlijk afgesloten. Vooraf is het lastig aan te geven hoe laat geëindigd wordt. Het streven is tussen 15.00 en 15.30 uur.

Tijdens deze dag zorgt Willem de Boer Food & Events voor een aantrekkelijk aanbod van koffie, thee, broodjes en soep.

Lees meer over:

- de route van de mars

- het samen reizen naar de mars via een werkgroep

- de routebeschrijving voor eigen vervoer
- het vrijwilligersplan
- de promotie

Regioavonden

Schreeuw om Leven: "Om ons werk en de mars onder de aandacht te brengen houden we regioavonden. Het is waardevol om door het hele land mensen te ontmoeten met een hart voor het ongeboren kind en zijn/haar ouder(s). Vooral de ervaringsverhalen brengen het onderwerp dicht bij huis. De strijd is duidelijk te zien, in persoonlijke verhalen en in de hele samenleving. Strijd tussen leven en dood, tussen waarheid en leugen. Ervaringsverhalen getuigen daar ook van, van vrouwen over hun zwangerschap en van onze wakers, buddies en hulpverleners."

Wilt u meerijden naar Den Haag?

Meld u zich z.s.m. aan i.v.m. beperkt aantal plaatsen.
Op onderstaande kaart ziet u vanaf welke plaatsen bus- en/of treinvervoer georganiseerd wordt. Dit overzicht wordt continue bijgewerkt, er komen nog opstapplaatsen bij. Mist u een opstapplaats? Laat het ons weten.

U kunt zich via het aanmeldformulier voor de juiste plaats aanmelden. Na aanmelding zal de werkgroep u informeren over de vertrek- en de verwachte terugkomsttijd.

Eventuele bijdrage
Afhankelijk van eventuele sponsoring die de werkgroep heeft gevonden, wordt de bijdrage per persoon berekend. Voor het samen reizen per trein kan de korting oplopen tot ruim 80%. De coördinator van de werkgroep laat u dit weten. U kunt zich HIER aanmelden.

Hulp nodig?

BANG DAT JE ZWANGER BENT?

DENK JE AAN ABORTUS?

NOG STEEDS VERDRIET VAN EEN ABORTUS?

Meisjes en vrouwen die worstelen met één van deze vragen, moeten het weten: dat ze steun en begeleiding kunnen krijgen bij onze afdeling Er is Hulp. Spreken over abortus is voor velen moeilijk. Hoe begin je er over? Wie neem je in vertrouwen? Waar moet je zijn voor hulp? Er is Hulp biedt al sinds 2000 hulp op dit gebied.

Hulptelefoon: 035-6214205

Overweeg je een abortus vanwege financiële zorgen? Het sponsorplan kan uitkomst bieden.