22 oktober 2018, Ooltgensplaat - "Eindelijk was het dan zo ver: donderdagmorgen 19 oktober, de dag waar veel kinderen van CBS De Hoeksteen naar hebben uitgekeken. Want op die donderdagmorgen zou de overhandiging plaatsvinden van de schommel op het plein door Stichting Kiwanis, als hoofdsponsor van de schommel aan CBS De Hoeksteen." Lees hieronder meer en bekijk de foto's.

Gift

Stichting Kiwanis Goeree-Overflakkee heeft in de afgelopen periode aan alle scholen op Goeree-Overflakkee geld gegeven voor een speeltoestel op het schoolplein. Ook CBS De Hoeksteen ontving geld voor een speeltoestel, dat door de school zelf uitgekozen mocht worden. Het was al lang een wens om op het grote meester Van Puttenschoolplein een schommel te plaatsen, echter de financiën lieten dat niet toe.

Actie

De gift van Kiwanis was voor CBS De Hoeksteen een goede start om een actie te gaan houden voor zo’n schommel op het schoolplein. Naast nog een gift van Molendijk Houtbewerkingsmachines Ooltgensplaat zijn het ook vooral de kinderen die actief bezig geweest zijn voor de schommel. Meer dan 90 dozen stroopwafels (1350 pakjes van 10 stroopwafels) werden bij stroopwafelbakkerij Markus in Waddinxveen gehaald om in Oostflakkee te verkopen. En dat lukte, zoals meester Jan Willem van de Werken het verwoordde bij de overhandiging van het speeltoestel: “Heel Flakkee at mee voor de schommel.”

Ingebruikname

Nadat zaterdag 13 oktober de schommel door vrijwilligers werd geplaatst en ingepakt met afzetlint, kon donderdagmorgen eindelijk de schommel in gebruik genomen worden. Meneer Jack Drooger knipte het afzetlint kapot en hielp Lars Admiraal (de oudste leerling van groep 8) en Anne-Ruth Driece (de jongste leerling uit groep 3) in de schommel voor de eerste keer schommelen. Dat gebeurde natuurlijk onder luid applaus van kinderen die rondom het speeltoestel stonden.

"CBS De Hoeksteen is enorm blij met deze aanwinst voor het schoolplein en wil nogmaals iedereen bedanken die er voor gezorgd heeft dat de schommel op ons schoolplein kon komen!"