Middelharnis - Op vrijdagavond 26 oktober 2018 hoopt Ds. Istvan Lörincz naar Middelharnis te komen. Diverse malen was hij in het verleden te gast in de Christelijk Gereformeerde Kerk in Middelharnis als spreker, ook op zondag was hij in de kerk. Organisatie: "Ds Lörincz hoop die avond in ons midden te zijn, hij zal o.a een korte meditatie verzorgen en een boekje presenteren wat binnenkort zal worden uitgegeven door Uitgeverij de Banier. Het betreft een verklaring van het Bijbelboek Esther, geschreven door Ds. Visky Ferenc."Lees hieronder verder.

"Ds. Lörincz heeft voor de Nederlandse vertaling van het boekje willen zorgen. In het boekje staat ook een levensbeschrijving van Ds.Visky met daarbij diverse foto’s. Ds. Visky werd honderd jaar geleden geboren en was een bijzondere persoonlijkheid binnen de Hongaars Gereformeerde Kerk in Roemenië. In 1958 werd hij samen met Ds.Wurmbrand en de vader van Ds. Lörincz tot 22 jaar gevangenisstraf veroordeeld. De aanklacht luidde: religieuze ophitsing. Ds Visky was een buitengewoon begaafde prediker en schriftuitlegger.

Wij hopen dat velen dit boekje aan het einde van de avond willen kopen. U steunt er een goed doel mee. De Stichting Oost Europa Werkgroep zal op deze avond een presentatie laten zien van het werk onder de zigeuners in Roemenië. Het belooft een mooie en interessante avond te worden, waar u geen spijt van zal krijgen. Neem de kinderen gerust mee.

De toegang is gratis en koffie/thee of fris staat voor u klaar. Aanvang 19:30 uur in de zaal De Open Hof achter de Christelijk Gereformeerde Kerk, Hoflaan 41 in Middelharnis.

Iedereen hartelijk welkom!"