Goeree-Overflakkee - De werkgroep Straling Bewust Goeree Overflakkee organiseert op maandag 15 oktober 2018 een lezing getiteld: “(Geen) Wifi op School?”. Deze werkgroep maakt zich zeer bezorgd over de toenemende blootstelling aan elektromagnetische straling. Talloze onderzoeken wijzen uit dat er gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan de mobiele communicatie technologie, maar Nederland is een van de weinige landen waar nog geen maatregelen op dit gebied genomen worden. In Nederland gelden de hoogste blootstellinglimieten (in Nederland mag een zendmast een factor 10.000 harder stralen dan in Salzburg!) en hebben we de hoogste zendmasten dichtheid per inwoner ter wereld (één zendmast per km² en 400 inwoners). In andere landen worden wél maatregelen genomen om de blootstelling aan elektromagnetische straling te beperken en wordt het voorzorgsprincipe gehanteerd. Lees hieronder meer.

Omdat kinderen en jongeren nog in de groei zijn, zijn zij het meest kwetsbaar voor deze straling. Een veilig thuis en een veilige school zijn dan ook zeer belangrijk. De werkgroep is dan ook blij dat Mw. C. Schooneveld hierover een lezing wil houden. Carolien Schooneveld is ervaringsdeskundige op gebied van elektrogevoeligheid (EHS) en houdt zich sinds 1998 bezig met leven en werken met deze aandoening. Ze is oprichter van Schooneveld Advies en lid van coöperatie Emvion dat stralingsarme zones creëert op scholen en kantoren.

Aan bod komen o.a enkele basisbegrippen zoals ‘wat zijn eigenlijk elektromagnetische velden’, er wordt een kleine meetdemonstratie gegeven, er wordt gesproken over wat de mogelijke gezondheidsrisico’s zijn en wat wij zelf kunnen doen om blootstelling te beperken. Ook is er na afloop gelegenheid voor het stellen van vragen en discussie.

De lezing wordt gehouden bij fam. van der Velde, Nieuwlandsedijk 3, te Sommelsdijk. Aanvang 19:30 uur, met inloop vanaf 19:00 uur. In verband met de voorbereidingen is het fijn als u zich van te voren even aan wilt melden, dit kan via de mail: akrpl@online.nl of telefonisch: (0187-)601104/ -485058. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de onkosten wordt op prijs gesteld.

Bron Werkgroep Straling Bewust Goeree-Overflakkee

Dit is een betaalde advertorial. Ook goed, veel én voordelig gezien worden? Stuur een mailtje voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte naar info@koolemediaservice.nl.