Oude-Tonge/Ooltgensplaat - Koersbal is een spel dat het gehele seizoen gespeeld kan worden en het is een goede manier om in beweging te blijven. Het wordt binnen gespeeld en is een gezelschapsspel. Koersbal lijkt op Jeu de boules. Het zwaartepunt van de bal ligt naast het midden zodat de bal bij het afnemen van de snelheid een bocht maakt. Het is de bedoeling dat de bal zo dicht mogelijk bij het witte balletje komt te liggen. In Oude-Tonge wordt er iedere vrijdagmorgen Koersbal gespeeld en in Ooltgensplaat op donderdagmiddag. "U bent van harte welkom een gezellige potje mee te spelen. Het is belangrijk als je ouder wordt, dat je 'onder de mensen' en in beweging blijft!" Lees hieronder meer en neem vrijblijvend contact op.

Koersbal op vrijdagmorgen

Op vrijdagmorgen wordt er Koersbal gespeeld van 09:00 uur – 11:00 uur in het Infocentrum, aan Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge.

Koersbal op donderdagmiddag

In Ooltgensplaat wordt er koersbal gespeeld op donderdagmiddag van 14:00 uur – 16:00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat.

Op beide plaatsen is er plaats voor nieuwe leden. Als u informatie of aanmelden wilt, kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN: Marja van der Welle, telefoonnummer (0187) 48 33 66, toets 5.