Dirksland - Op vrijdag 21 september 2018 bezochten bijna 300 leerlingen van basisscholen in Dirksland, Herkingen en Melissant de Verkeersveiligheidsdag Goeree-Overflakkee. Wethouder Berend Jan Bruggeman gaf 's morgens officieel het startsein. Rondom en op Sportcomplex ‘De Gooye’ in Dirksland vonden er verschillende activiteiten plaats waarbij leerlingen bewust worden gemaakt van de gevaren die zij kunnen lopen in het verkeer. De nadruk lag daarbij op ‘zelf ervaren’ en het eigen verkeersgedrag. Lees hieronder meer.

Activiteiten

Nadat de fietsen van de leerlingen werden gecontroleerd, oefenden de leerlingen hun fietsvaardigheden op een parcours en voerden de leerlingen opdrachten uit rondom het thema ‘Alcohol en drugs in het verkeer’. Ook gaf het Nederlands Instituut Verkeersveiligheid een demonstratie van de remweg van een auto. De verkeerskennis werd getest tijdens een quiz en de leerlingen konden kijken bij/in een vrachtwagen vanwege de dode hoek.

Maak een Punt van Nul

De Verkeersveiligheidsdag 2018 werd georganiseerd in opdracht van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) op Goeree-Overflakkee. De RPV voert jaarlijks verschillende verkeersveiligheidsprojecten uit voor alle leeftijden, zoals lesmodules in het voortgezet onderwijs, scootmobiel-cursussen en de Praktijkdagen Jonge Automobilisten. Hiermee streeft de RPV naar nul verkeersslachtoffers. Kijk voor meer informatie op maakeenpuntvannul.nl.

Themaweek ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’

De Verkeersveiligheidsdag 2018 vond plaats in de themaweek ‘Maak een Punt van Nul Verkeersslachtoffers’. Ook dit jaar besteedde het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Z-H) in de derde week van september extra aandacht aan verkeersveiligheid. Op allerlei plekken in de provincie wordt in deze periode extra publiciteit gegeven aan lessen en activiteiten op het gebied van verkeersveiligheid.

Foto is archieffoto 'Verkeersveiligheidsdag 2017, Ouddorp'