11 september 2018, Middelharnis - Tijdens een interactieve bijeenkomst op woensdagavond 5 september zijn de mogelijkheden voor de toekomstige indeling van het Diekhuus in Middelharnis getoond aan een geïnteresseerd publiek. Hieronder kunt u de scenario’s met toelichting en het zogenaamde ‘vlekkenplan’ downloaden. Lees meer.

Voorgeschiedenis: van wensen naar uitvoering

In 2013 zijn de prachtige theaterzaal en foyer in het Diekhuus gerealiseerd. Vanaf dat moment heeft de gemeente Goeree-Overflakkee steeds de wens gehad een vervolg te (kunnen) geven aan deze mooie resultaten. Stichting ZIJN en de gemeente Goeree-Overflakkee werken nu gezamenlijk aan de doorontwikkeling van het Diekhuus in Middelharnis.

Dit traject bestaat uit verschillende fases. Eerst is bij inwoners en gebruikers geïnventariseerd wat zij zien als (nieuwe) mogelijkheden of eventuele ‘no go’s’ voor het Diekhuus. Er zijn gesprekken gevoerd met diverse betrokkenen en belanghebbenden en informatieavonden gehouden. Vervolgens is door een deskundige onderzocht welke samenwerkingsvormen er in het vernieuwde Diekhuus kunnen plaatsvinden. Van de mogelijke samenwerkingsvormen zijn door verschillende architecten schetsen gemaakt, zodat ook gekeken wordt naar slim ruimtegebruik. Dit heeft vervolgens geleid tot verschillende voorkeursschetsen die op 5 september zijn getoond

Vragen?

Heeft u vragen over deze bijeenkomst of over de doorontwikkeling van het Diekhuus? Dan kunt u mailen naar mevrouw Ciska Doornbosch of bellen via 14 0187.

Te downloaden:

Bron gemeente Goeree-Overflakkee