Goeree-Overflakkee - Stichting ZIJN: "Nu de zomer grotendeels voorbij is en de herfst en winter voor de deur staan komen er weer veel hulpvragen bij ons binnen van mensen die opzien tegen deze donkere maanden. Gezelschap en hulp zijn dus van harte welkom! Zonder vrijwilligers zou onze stichting niet kunnen bestaan. Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen?!" Stichting ZIJN zoekt vrijwilligers die regelmatig of incidenteel een paar uurtjes de hulpvrager willen helpen of de mantelzorger willen ontlasten door degene waar voor gezorgd wordt gezelschap te houden. Lees hieronder wat nodig is.

Stellendam
"Voor een mevrouw van 74 jaar zoeken we iemand die het gezellig vindt om bij mevrouw op visite te gaan en bij mooi weer een klein rondje met haar te lopen. Mevrouw loopt goed. Mevrouw vindt het fijn om op de hoogte gebracht te worden van nieuwsberichten want ze is soms wat vergeetachtig.

Voor een mevrouw zoeken we iemand die af en toe langs komt voor een uurtje gezelschap. Het is soms stil in huis, en dan is het gezellig om een praatje te maken met iemand anders! Het zou fijn zijn om een luisterend oor te bieden terwijl er ondertussen een kopje koffie wordt gedronken. Mevrouw zou het ook fijn vinden om samen naar buiten te gaan of een boodschapje te halen.

We zoeken iemand die een uurtje in de week, met een slechtziende meneer van 72 jaar een rondje wil wandelen door het Stellebos. Nu het weer minder wordt heeft hij minder aanspraak. Meneer loopt nog goed maar vindt het fijn als iemand hem vergezeld. Aanwezigheid van een hond geen bezwaar."

Goedereede-Havenhoofd
"Voor een lief echtpaar zoeken we iemand die regelmatig mevrouw (82 jr) gezelschap kan houden. Een kopje thee of koffie drinken, de krant te lezen én mevrouw is dol op spelletjes. Mevrouw zit door het breken van haar heup sinds kort in een rolstoel en het lijkt haar erg gezellig als iemand haar rolstoel wil duwen voor een lekkere wandeling. Dan kan haar man ondertussen ook even iets voor zichzelf doen."

Dirksland
"Voor een innemend en vriendelijke jongeman van 35 jaar zoeken we een computer-hobbyist die kan helpen bij het aanleren van vaardigheden op de computer zoals foto's in mapjes stoppen, foto's van de telefoon naar de computer versturen."

Oude-Tonge
"Voor een dame van 85 jaar zoeken we iemand die haar gezelschap houdt, met haar koffie drinkt of een goed gesprek voert.

Voor een dame op leeftijd zoeken we een fietsmaatje. Mevrouw wil graag eens in de week, op mooie dagen, een rondje fietsen maar doet dat liever onder gezellige begeleiding.

We zoeken iemand die een dame van eind 70, in afwachting van haar taxipas, naar haar man in Ebbe en Vloed kan brengen/meenemen. Het liefst zou ze elke dag gaan… dus meerdere chauffeurs zijn van harte welkom!"

(Uiteraard worden de vervoerskosten betaald.)

Nieuwe-Tonge
"Voor een oudere dame zoeken we iemand die geregeld een bezoekje wil brengen. Door geheugenverlies wordt haar wereldje steeds kleiner en voelt mevrouw zich wel eens eenzaam."

Sommelsdijk
"Voor een mevrouw rond de 40 jaar zoeken we iemand die op bezoek wil gaan en/of af en toe eens een wandeling wil maken, naar de winkels enz. Mevrouw heeft 2 hondjes die ook meewandelen.

Een dame van 78 jaar geeft aan nog zo veel plezier te hebben om naar de winkels op D’n Diek te gaan. Ze houdt van snuffelen bij Zeeman, Blokker of andere winkels. Omdat ze moeizaam loopt doet heeft ze sinds kort een rolstoel. Wie kan af en toe met de rolstoel een blokje om of langs de favoriete winkels van mevrouw gaan?"

We helpen elkaar!

"Gezelschap en hulp zijn dus van harte welkom! Zonder vrijwilligers zou onze Stichting niet kunnen bestaan. De eerste kennismaking is altijd met een medewerker van Stichting ZIJN en we blijven op de achtergrond aanwezig voor vragen en steun.

Wilt u wat tijd vrijmaken om een ander te helpen, dan kunt u contact opnemen met Annemarie Hogenbirk (op ma., do., vr.) van Stichting ZIJN, Doetinchemsestraat 27 3241 AA Middelharnis, contact: (0187-)483366 - email: a.hogenbirk@zijngo.nl"