Middelharnis - De PCOB (Protestants Christelijke Ouderen Bond) Goeree-Overflakkee begint haar seizoen met een interessante middag voor leden en belangstellenden voor de PCOB. Mevrouw Cock van Dijk, regio-ondersteuner bij Stichting Mentorschap komt vertellen wat mentorschap inhoudt en voor wie en wanneer het mentorschap nodig is. D.V. Maandag 3 september 2018 in De Hoeksteen te Middelharnis,om 14.00 uur. Lees hieronder meer.

Het mentorschap is een van de wettelijke beschermingsmaatregelen. Deze maatregel is bedoeld voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen. Het gaat om meerderjarige personen die door hun ziekte of beperking (bv. dementie, niet-aangeboren hersenletsel, verstandelijke beperking) in bepaalde situaties moeite hebben met het begrijpen van informatie en het nemen van beslissingen. Voor hen is het ingewikkeld de regie te houden wanneer het gaat over hun verzorging, verpleging, begeleiding en behandeling.

In veel gevallen is er familie die dan helpt, maar soms is er geen familie om op terug te vallen. In die gevallen kan Stichting Mentorschap een oplossing bieden door het regelen van een mentor.

Kortom u zult beslist informatie tot u kunnen nemen die u nog niet wist. We hopen op een goede opkomst.