Sommelsdijk - Dinsdag 11 september 2018 organiseert Veilig Verkeer Nederland, samen met de gemeente Goeree-Overflakkee, een Scootmobiel Informatiedag in De Staver, aan de Olympiaweg in Sommelsdijk: "Iedereen die een scootmobiel bezit en interesse heeft is welkom, ook als u moeite heeft om te rijden met de scootmobiel! Steeds meer mensen maken gebruik van een scootmobiel. Voor de gebruikers van deze voertuigen kan het lastig zijn om op een juiste manier aan het (steeds drukker wordende) verkeer deel te nemen. Deze dag is bedoeld om meer vaardigheden en verkeerskennis aan te rijken en de veiligheid in het verkeer van mensen die rijden op een scootmobiel te bevorderen." Lees hieronder meer en vergeet niet aan te melden.

Programma

De informatiedag duurt van 10:00 uur tot 15:30 uur. Tijdens de dag wordt gezorgd voor koffie en een lunch. De dag begint om 10:00 uur met een theorie presentatie van de verkeersregels. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen krijgen volop de aandacht, omdat u als gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan, het fietspad en het trottoir mag rijden. Voor u gelden dan de regels van bestuurder, fietser of voetganger en hiervoor gelden niet dezelfde regels.
Om 12:00 uur is er een gezamenlijke lunch en ’s middags is er een oefening met een behendigheidsparcours en een route door de wijk. Er zal ook een scootmobiel leverancier aanwezig zijn. De leverancier kan eventuele kleine ongemakken aan uw scootmobiel direct verhelpen.
Na afloop van de informatiedag krijgt u een verslag met persoonlijke adviezen waarop aanwijzingen vermeld staan om het geleerde in de praktijk toe te passen. Ook ontvangt u een bewijs van deelname.

Locatie: De Staver, Olympiaweg 32 in Sommelsdijk.

Meer informatie

Voor informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Linda de Jong van Veilig Verkeer Nederland. Dat kan via deze link naar de mail, of telefonisch: 0184-68 53 17. Bij geen gehoor kunt u een boodschap achterlaten. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief. Let op, opgeven kan tot uiterlijk vrijdag 7 september 2018.