Regio - Op maandag 3 september 2018, tijdens de Week van de Alfabetisering, vinden er in de bibliotheken in Middelharnis, Brielle en Hellevoetsluis informatieve bijeenkomsten plaats over het DigiTaalhuis. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger in onze regio. Er wordt uitleg gegeven over de plannen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en gemeenten om een DigiTaalhuis op te richten op Voorne en Goeree-Overflakkee. Voor geïnteresseerden is er informatie over de verschillende vrijwilligersfuncties binnen het DigiTaalhuis en de mogelijkheden die de Bibliotheek biedt. Lees hieronder meer.

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zoekt taalvrijwilligers - Middelharnis

Op maandag 3 september, tijdens de Week van de Alfabetisering, is er van 15.30 tot 17.00 uur een informatieve bijeenkomst in Bibliotheekvestiging Middelharnis (Kerkepad 11). De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger.

Gerdie Schellevis (Teamleider Educatie & Sociaal Domein) vertelt tijdens deze bijeenkomst over de plannen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en gemeenten om een DigiTaalhuis op te richten op Voorne en Goeree-Overflakkee. Voor geïnteresseerden is er informatie over de verschillende vrijwilligersfuncties binnen het DigiTaalhuis en de mogelijkheden die de bibliotheek biedt. Bezoekers van de bijeenkomst kunnen zich tijdens deze middag meteen aanmelden, waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt.

Basistraining Middelharnis
In het najaar van 2018 start in Middelharnis een basistraining voor taalvrijwilligers. De training bestaat uit vier dagdelen, is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen taalvrijwilligers meteen van start.

---

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zoekt taalvrijwilligers - Brielle

Op maandag 3 september, tijdens de Week van de Alfabetisering, is er van 15.30 tot 17.00 uur een informatieve bijeenkomst in Bibliotheekvestiging Brielle (Sport- en Cultuurhuis DukdalfBRES). De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger.

Nathalie Lemmen (Teamleider Bibliotheekzaken en Leesconsulent) vertelt tijdens deze bijeenkomst over de plannen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en gemeenten om een DigiTaalhuis op te richten op Voorne en Goeree-Overflakkee. Voor geïnteresseerden is er informatie over de verschillende vrijwilligersfuncties binnen het DigiTaalhuis en de mogelijkheden die de Bibliotheek biedt. Bezoekers van de bijeenkomst kunnen zich tijdens deze middag meteen aanmelden, waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt.

Basistraining Brielle
In het najaar van 2018 start in Brielle een basistraining voor taalvrijwilligers. De training bestaat uit vier dagdelen, is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen taalvrijwilligers meteen van start.

---

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta zoekt taalvrijwilligers - Hellevoetsluis

Op maandag 3 september, tijdens de Week van de Alfabetisering, is er van 15.30 tot 17.00 uur een informatieve bijeenkomst in Bibliotheekvestiging Hellevoetsluis (Cultuurhuis Nieuwe Veste). De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zich willen inzetten als taalvrijwilliger.

Emmy Rijsdijk (Kwartiermaker DigiTaalhuis) vertelt tijdens deze bijeenkomst over de plannen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en gemeenten om een DigiTaalhuis op te richten op Voorne en Goeree-Overflakkee. Voor geïnteresseerden is er informatie over de verschillende vrijwilligersfuncties binnen het DigiTaalhuis en de mogelijkheden die de Bibliotheek biedt. Bezoekers van de bijeenkomst kunnen zich tijdens deze middag meteen aanmelden, waarna een afspraak voor een persoonlijke kennismaking volgt.

Basistraining Hellevoetsluis
In het najaar van 2018 start in Hellevoetsluis een basistraining voor taalvrijwilligers. De training bestaat uit vier dagdelen, is ontwikkeld door Stichting Lezen & Schrijven en gaat over de doelgroep, de verschillende lesmethodes en handige materialen. Na de training kunnen taalvrijwilligers meteen van start.

---

Middelharnis - Brielle - Hellevoetsluis

Waarom zoekt de Bibliotheek taalvrijwilligers?
In het najaar van 2018 gaat Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta van start met een DigiTaalhuis op Voorne en Goeree-Overflakkee. Inwoners van deze gemeenten kunnen straks tijdens vaste spreekuren terecht met vragen over taal, rekenen of digitale vaardigheden. Naast spreekuren biedt de Bibliotheek in samenwerking met professionele taaldocenten en vrijwilligers ook een aantal activiteiten, zoals het Taalcafé en Klik&Tik-cursussen over het gebruik van computer en internet. Daarnaast wil de Bibliotheek met vrijwilligers werken die als Taalmaatje individuele begeleiding geven.

Aanmelden
Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan door een mailtje te sturen naar leerenbeleef@bzhd.nl