Melissant - Wilt u als ervaren verkeersdeelnemer ook graag nog eens worden bijgespijkerd over de nieuwste verkeersregels? Grijp nu uw kans! Voor 50-plussers op Goeree-Overflakkee komt een speciale opfriscursus van VVN (Veilig Verkeer Nederland). Een deskundige van deze organisatie praat de deelnemers bij over nieuwigheden rond rotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen en uitritten. Uiteraard is er ruimte voor vragen en het inbrengen van eigen ervaringen. Lees hieronder meer.

De opfriscursus bestaat uit twee sessies van twee uur in Melissant. De bijeenkomsten zijn op de dinsdagmiddagen van 18 en 25 september 20018. De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Zowel automobilisten, fietsers als voetgangers zijn welkom.

Deelname kost 15,00 euro per persoon voor beide middagen. Deze opfriscursus wordt georganiseerd door VVN kring Goeree-Overflakkee en is mogelijk gemaakt door het Regionaal Projectorgaan Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee. De cursusbijeenkomsten zijn telkens van 14.00 tot 16.00 uur in Verenigingsgebouw Melishof aan de Binnenweg 59 - 61 in Melissant.

Er kunnen maximaal 35 mensen deelnemen. Inschrijven kan per e-mail bij Jan de Vries van Veilig Verkeer Nederland, via jdvdirksland@hetnet.nl o.v.v. Opfriscursus Melissant 2018. De volgende gegevens gaarne in de e-mail vermelden: de heer/mevrouw, voorletters, voorzetsel, achternaam, adres, postcode, plaats en telefoonnummer. Wie zich inschrijft, krijgt een bevestiging van deelname. U kunt ook bellen met telefoonnummer 0187-602585.

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is een maatschappelijk betrokken vereniging die sinds 1932 gericht is op het bevorderen van een veilige verkeersdeelname van alle verkeersdeelnemers met een extra accent op kwetsbare groepen in de samenleving. Via een landelijk netwerk van vrijwilligers is VVN rechtstreeks verbonden met verkeersdeelnemers van jong tot oud en weet zij wat er speelt op straat. Vanuit deze kennis levert VVN een duurzame bijdrage aan veilig verkeer in Nederland. Enerzijds via bewustwording en gedragsverandering van verkeersdeelnemers. Anderzijds via beïnvloeding van de verkeersinfrastructuur en regelgeving. VVN biedt aansluiting voor organisaties om maatschappelijk engagement te tonen. VVN streeft er naar om zoveel mogelijk mensen en organisaties te stimuleren en actief te betrekken bij verkeersveiligheid: iedereen veilig over straat!